Λογικά πέρασες το Σαββατοκύριακο βλέποντας και τα 7 μισάωρα επεισόδια της νέας σειράς του Martin Scorsese στο Netflix. Παρέα με τη Fran Lebowitz, η κάμερα μάς ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη και την ιστορία της. Κυρίως, όμως, μας θυμίζει όλα όσα κάνουν τους κατοίκους της να μισούν τους εαυτούς τους που την αγαπούν.

H Fran Lebowitz στα 70 της είναι ο πιο αστείος άνθρωπος που θα διαβάσεις και θα ακούσεις

Γι’ αυτό άλλωστε υποπτευόμαστε ότι ο Scorsese θέλησε να κάνει μία limited σειρά μαζί της. Σίγουρα, στόχος του δεν ήταν να τη συστήσει στο κοινό. Αυτό άλλωστε θα ήταν ανώφελο μιας και οι περισσότεροι γνωρίζουν την ιστορία της μαζί με το καυστικό της χιούμορ. Από τα χρόνια που δούλευε ως οδηγός ταξί μέχρι τη στιγμή που άρχισε να βλέπει τα βιβλία της να εκδίδονται, η Fran Lebowitz ήταν ο ορισμός της “New Yorker”. Είχε ζήσει αυτήν την πόλη μέσα σε όλες τις ταραχώδεις δεκαετίες της και με κάποιο τρόπο είχε μάθει να επιβιώνει.

Σε όλη αυτήν την πορεία γνώρισε σπουδαίες προσωπικότητες

Μέσα στα επεισόδια θα τη δεις να μιλά για τη μακροχρόνια φιλία της με την Toni Morrison. Θα μάθεις επίσης ότι ενώ είχε την ευκαιρία να δουλέψει δίπλα στον Andy Warhol, οι δυο τους δεν τα πήγαιναν καθόλου καλά. Θα καταλάβεις, όμως, και γιατί ήταν η επιλογή του Martin Scorsese όταν του ζητήθηκε να αφιερώσει αυτό το πρότζεκτ σε έναν εμβληματικό κάτοικο της Νέας Υόρκης. Οι δυο τους μάλιστα είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν όταν ο Scorcese δημιούργησε για το ΗΒΟ το ντοκιμαντέρ Public Speaking.

To Pretend It’s a City είναι το ταξίδι στη Νέα Υόρκη που δε θα κάνουμε σύντομα

Μέσα από τις ιστορίες της Lebowitz γνωρίζουμε καλύτερα τις “παραξενιές” της Times Square, αλλά και περιοχές όπως το Brooklyn. Η ίδια, όμως, μιλά και την πανδημία, την καραντίνα και το πόσα κατάλαβε μέσω του social distancing.  Στην τελική, το “Pretend It’s a City” είναι μία συμβουλή/εντολή που δίνει στους κατοίκους της Νέας Υόρκης μία γυναίκα που δεν γεννήθηκε εκεί, αλλά έγινε μία από τις εμβληματικές προσωπικότητες της πόλης. Κι ας γκρινιάζει για τη μυρωδιά του μετρό.

Featured Image: Netflix