fasolakia

Πράσινα φασολάκια με τραγανά κρεμμύδια όπως δεν τα έχεις ξανά φάει

Αν λατρεύεις τα πράσινα φασολάκια αλλά έχεις βαρεθεί να τα τρως με τον ίδιο τρόπο όλη την ώρα, σου έχουμε τη λύση. Θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα και crispy φασολάκια που έχεις φάει ποτέ και μάλιστα με μία εύκολη συνταγή. Δεν θα σου πάρει πάνω από 30 λεπτά να τη φτιάξεις και σίγουρα θα γίνει το νέο comfort καλοκαιρινό φαγητό σου.

Μπορείς να επιλέξεις την κατεψυγμένη εκδοχή τους αλλά επειδή είναι η εποχή τους αξίζει να αφιερώσεις λίγο παραπάνω χρόνο να αγοράσεις και να καθαρίσεις φρέσκα. Είναι πιο γλυκά και πιο νόστιμα.

Θα χρειαστείς

  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό πράσινα φασολάκια
  • 1/2 κούπα ζωμό λαχανικών ή κότας
  • 1 κούπα τυρί τριμμένο

Extra tip: Για να γίνουν τα κρεμμύδια όσο το δυνατόν πιο τραγανά, χρησιμοποίησε ένα μαντολίνο για να τα κόψεις φέτες.

Πώς θα φτιάξεις τα φασολάκια με τα κρεμμύδια

Σε μία κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όση ώρα ζεσταίνεται ξεχώρισε τα δαχτυλίδια του κρεμμυδιού και ανακάτεψε τα με το αλεύρι και το αλάτι. Πάρε μία χούφτα από τα κρεμμύδια σου και τίναξε τα ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι και τηγάνισε τα. Επανάλαβε μέχρι να έχεις όλα σου τα κρεμμύδια έτοιμα. Ύστερα, μετέφερε τα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να φύγει το περιττό λάδι.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και τσιγάρισε το σκόρδο. Μόλις το σκόρδο σου είναι έτοιμο, πρόσθεσε τα φασολάκια σου και τον ζωμό. Αλατοπιπέρωσε, ανακάτεψε και κλείσε με το καπάκι αφήνοντας να μαγειρευτούν τόσο ώστε να μαλακώσουν αλλά να είναι ακόμα τραγανά. Η διαδικασία αυτή θα πάρει 5-7 λεπτά.

Στη συνέχεια άπλωσε από πάνω το τυρί και ξανά βάλε το καπάκι μέχρι να λιώσει. Μόλις είναι έτοιμο βάλε από πάνω τα κρεμμύδια σου και σέρβιρε.

Fetured photo: www.delish.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.