Η πρακτική άσκηση δεν είναι απλά ένα αναγκαίο κακό, αλλά ένας πολύ καλός τρόπος να δικτυωθείς και να ανοίξεις πόρτες για το εργασιακό σου μέλλον! Θα γνωρίσεις κακούς, καλούς, ακόμη και αδιάφορους εργοδότες και συνεργάτες. Πώς όμως θα πρέπει να συμπεριφέρεσαι μπροστά τους;  Πρέπει να ξέρουν για τα ξέφρενα φοιτητικά πάρτι, τους πρώην σου ή τα σερί ξενύχτια πάνω από τα βιβλία πριν την εξεταστική; Για πόσο καιρό πρέπει να τους μιλάς στον πληθυντικό και πότε θα μπορείς να ζητήσεις άδεια χωρίς να φοβάσαι; Για το τελευταίο δε μπορώ να απαντήσω με σιγουριά, αυτό όμως που σίγουρα μπορώ να πω είναι ότι, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αποφύγεις οποιαδήποτε αναφορά  στα παρακάτω:

Πολιτική

Το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να ενδιαφέρει τους συναδέρφους σου είναι οι πολιτικές σου απόψεις. Προσπάθησε να αποφύγεις τη συμμετοχή σε πολιτικές συζητήσεις  τόσο εάν διαφωνείς, όσο και εάν συμφωνείς. Μπορεί να ανήκεις στο χώρο του κέντρου, της δεξιάς, της αριστεράς, των άκρων ή όπου εσύ θέλεις, αλλά κανείς δε χρειάζεται να ξέρει! Εκτός και εάν η πρακτική σου άσκηση είναι σε πολιτικό γραφείο..

Tρελά φοιτητικά βράδια

Μπορεί να βρίσκεσαι στην επιχείρηση για πρακτική, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να συμπεριφέρεσαι όσο επαγγελματικά συμπεριφέρονται όλοι στη δουλειά τους. Κανείς δε χρειάζεται να ξέρει πόσο αλκοόλ είσαι ικανή να καταναλώσεις ή πόσα σφηνάκια σε κερνάνε όταν φοράς το αγαπημένο σου μίνι φόρεμα! Κράτησε τις σκέψεις σου για εσένα… και για το επόμενο Σάββατο βράδυ!

Κουτσομπολιά και gossip

Δεν έχει σημασία το τι ξέρεις ή έχεις ακούσει, αλλά το ΠΟΙΟΝ πραγματικά ξέρεις. Όσο αγενείς, βαρετοί, απότομοι, κακοντυμένοι ή αχώνευτοι και εάν μοιάζουν να είναι οι συνάδερφοι σου, όταν είσαι εκπαιδευόμενη οφείλεις να είσαι φιλική και χαμογελαστή με όλους. Άσε που ποτέ δεν μπορείς ποτέ να είσαι 100% σίγουρη για την εγκυρότητα όλων όσων έχεις ακούσει για κάποιον από αυτούς!

Social Media

Μη ζητάς like ή βοήθεια στο candy crash από τους συναδέρφους σου… ειδικά εν ώρα εργασίας! Και προς Θεού, μη σχολιάζεις τα χθεσινοβραδινά post ή τα tweets του αφεντικού. Δε θα αναφέρω καν τα post μπηχτές-κράξιμο για συναδέρφους στα social! Just… don’t!