Τα χρόνια πέρασαν, φίλοι ήρθαν κι έφυγαν, αλλά οι πραγματικοί σου φίλοι απ’ το σχολείο παραμένουν εκεί. Και ναι, είναι αναντικατάστατοι γιατί υπάρχουν μερικά πράγματα που ΜΟΝΟ μαζί τους μπορείς να τα κάνεις. Ως ενήλικας πια μπορείς να ξεχωρίσεις ότι οι πρώτες σου φιλίες είναι αγνές, διατηρήσιμες στη πάροδο του χρόνου και αναντικατάστατες γιατί υπάρχουν μερικά πράγματα που τις καθιστούν μοναδικές:

Μιλάτε ακατάπαυστα για το παρελθόν

2

Εσύ και οι Best Friend Forever and Ever μιλάτε ακατάπαυστα για το παρελθόν σας. Πράγματα που ζήσατε μαζί, που ήταν πρωτόγνωρα, που σας έκαναν να γελάσετε, να κλάψετε και να απογοητευτείτε. Hairstyles της εποχής σας που είχατε και τώρα σας προκαλούν συνεχόμενο και ασταμάτητο γέλιο, περιστατικά που θυμάστε και θέλετε να ξεχάσετε και τόσες πολλές αναμνήσεις που μόνο μαζί μπορείτε να μοιραστείτε. Είναι τόσο ωραίο!

Η οικογένεια τους είναι και δική σου

3

Γιατί πολύ απλά όποτε δεν είσαι στο σπίτι σου.. είσαι στο δικό τους. Οι γονείς των παιδικών – εφηβικών σου φίλων είναι σαν δεύτεροι δικοί σου. Είναι πολλές οι φορές που φάγατε μαζί, περάσατε τις διακοπές σας παρέα, κοιμήθηκες στο σπίτι τους και σε φρόντισαν σαν να ήσουν μέλος της οικογενείας τους. Άσε που σε ξέρουν απ’ όταν ήσουν 1 μέτρο και 20 εκατοστά.

Άκρα του τάφου σιωπή

4

…στο σπίτι βασιλεύει! Χρόνια βαθιάς φιλίας και υπερβολικής σιωπής. Μπορείτε να κάθεστε για ώρες χωρίς να μιλάτε και να ξέρεις ακριβώς τι συμβαίνει στο φίλο σου. Ξέρεις πότε να μη μιλήσεις, πότε να μιλήσεις, τι να πεις και πώς να το πεις. Αρκετές φορές χωρίς να μιλάτε μπορείτε να επικοινωνήσετε απόλυτα. Ένα βλέμμα είναι αρκετό για να καταλάβεις τι έχει στο μυαλό του.

Stupid Things 

5

Κάνατε τα πιο χαζά και ηλίθια πράγματα μαζί. Ναι, αυτά που τώρα τα θυμάστε και δεν το πιστεύετε, αυτά που είναι λίγο δύσκολο να τα μοιραστείς με τους νέους σου φίλους απ’ τη δουλειά (ας πούμε). Βέβαια είναι και αυτά που τα έκανες μόνη σου αλλά δεν ντρέπεσαι καθόλου να τα μοιραστείς με τη φίλη σου απ’ το σχολείο, γιατί πολύ απλά σε ξέρει τόσο καλά που δε θα σε παρεξηγήσει.

Stalker

6

Η ώρα της παρακολούθησης. Που γίνεσαι για λίγο μανιακός stalker, που βάζεις καμπαρτίνες και ντόνατς στο αμάξι και πας κάτω απ΄ το σπίτι του, απλά για να δεις αν είναι εκεί. Και φυσικά η 18χρόνη, τότε, παρέα σου το έβρισκε άκρως διασκεδαστικό και απαραίτητο!

Best Love Advice

7

Οι φίλες σου απ’ το σχολείο σου δίνουν και σου έδωσαν τις καλύτερες συμβουλές περί σχέσεων. Ναι, τότε που δεν ήξερες τι να κάνεις με το αγόρι απ’ το φροντιστήριο, σου έδωσαν τη μαγική λύση και βγήκαν σωστές. Σε είδαν να βγαίνεις αποτυχημένα αλλά και αξέχαστα ραντεβού. Ξέρουν πως είσαι όταν είσαι ερωτευμένη ή ενθουσιασμένη. Ακόμη και τώρα όταν βρίσκεσαι σε αδιέξοδο μπορούν να σου δώσουν τη λύση, γιατί σε ξέρουν τόσο καλά και μπορούν να διακρίνουν πιο ξεκάθαρα τα πράγματα.

Με τα μάτια μιλάμε εμείς

8

Ένα βλέμμα αρκεί για να καταλάβεις τι σκέφτεται η φίλη σου. Είστε τόσα χρόνια μαζί που δεν χρειάζεται να μιλήσετε, μιλάνε τα μάτια σας και η μια έχει την ικανότητα να καταλαβαίνει την άλλη. Αυτή η τηλεπαθητική ικανότητα να καταλαβαίνεις και να νιώθεις τον άλλον είναι «παρενέργεια» όσων έχουν μακροχρόνιους φίλους.

Καβγαδάκια

9

Με την κολλητή σου απ’ το σχολείο έχεις ένα προνόμιο. Μπορείς να τσακωθείς μαζί της και μετά από πέντε λεπτά να τα βρείτε. Ναι, έτσι είναι. Την ξέρεις τόσα χρόνια που μπορείς να πεις ακριβώς αυτό που σκέφτεσαι και όπως ακριβώς το σκέφτεσαι. Καμιά φορά ίσως είσαι υπερβολικά ειλικρινής μαζί της, άλλωστε έτσι είμαστε με τους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Το σίγουρο είναι ότι δε θα το κρατάτε για πολύ, αρκούν μερικά λεπτά για να επιστρέψετε στους κανονικούς σας ρυθμούς αφήνοντας το πίσω σας!

Eat like no one is watching

giphy-1

Σίγουρα δε θα ήθελες να σε δει το αγόρι σου σε αυτή την κατάσταση. Με την κολλητή σου απ’ το σχολείο μπορείτε να φάτε μαζί όσο δεν τρώνε πέντε άντρες μαζί (οκ, υπερβάλουμε λίγο). Από πίτσα σε κρέπα κι από κρέπα σε κινέζικο. Και φυσικά  μη ξεχνάς τις ποσότητες παγωτού και σοκολάτας που καταναλώνετε παρέα μετά από χωρισμό.

Inside Jokes 

11

Κι απ’ όλη αυτή την μοναδική κατάσταση που περνάς μόνο με τους φίλους σου απ’ το σχολείο δεν μπορούν να λείπουν τα inside jokes. Αυτά που μόνο εσείς μπορείτε να καταλάβετε. Μπορεί να είναι αναμνήσεις σας απ΄ το σχολείο ή η τούμπα που έφαγες στο λύκειο και συνεχίζει να είναι τόσο αστεία. Όπως και να’ χει είναι τόσο δικά σας που κανείς δεν μπορεί να τα καταλάβει όσο εσείς.

Let’s talk about sex!

12

Ήρθε η ώρα να ξεστομίσεις όλα αυτά που μπορεί να σου συμβούν στη σεξουαλική σου ζωή.. χωρίς όμως να ντρέπεσαι. Μιλούσατε για σεξ όταν ακόμα δεν ξέρατε τι είναι! Οι φίλες σου απ’ το σχολείο γνωρίζουν τα πάντα για την ερωτική σου ζωή απ’ το πρώτο φιλί που σου έδωσε ο Γιώργος στο μάγουλο μέχρι την πρώτη φορά που έκανες σεξ. Ως ενήλικας πλέον μπορείς να συνεχίζεις να μοιράζεσαι μαζί τους τις εμπειρίες σου, τις απορίες σου και όλα τα περίεργα που μπορεί να συμβούν.