Ξέρω, συνήθως έχεις νεύρα όταν έρχεται η ώρα να υποστείς την ταλαιπωρία της καθημερινής μετακίνησης για να πας στη δουλειά ή τη σχολή σου. Μπορείς όμως αυτό τον “νεκρό χρόνο” να τον κάνεις ευχάριστο ή έστω χρήσιμο:

diadromi13
  • Αν δεν χρησιμοποιείς web banking, πλήρωσε τους λογαριασμούς του μήνα στο ATM της τράπεζας ή στο κοντινότερο ταχυδρομείο, προποτζίδικο, ψιλικατζίδικο, σουπερμάρκετ (σε περίπτωση που δεν το ήξερες, κάποια από αυτά δέχονται και εξόφληση λογαριασμών), που βρίσκεται στον δρόμο σου. Μην αφήνεις τους λογαριασμούς να μαζεύονται και να τρέχεις να τους πληρώσεις εκ των υστέρων προσαυξημένους.
  • Όσο περιμένεις το λεωφορείο ή τον συρμό, πάρε τηλέφωνα που εκκρεμούν, σε πρόσωπα που όλο λες ότι θα τους τηλεφωνήσεις και όλο το αμελείς όταν σε παίρνει η μέρα “παραμάζωμα”.
  • Μην ακούς μόνο μουσική στο κινητό σου. Διάβασε τους τίτλους των ειδήσεων και δες την πρόβλεψη του καιρού. Στο κάτω-κάτω είναι υποχρέωσή σου ως υπεύθυνου πολίτη ξεκινώντας τη μέρα σου να είσαι ενημερωμένη για τα βασικά και να μην σκέφτεσαι, μιλάς και συμπεριφέρεσαι σαν να κατέβηκες από τον Άρη.
  • Σήκωσε το βλέμμα από το κινητό και κοίτα καλά γύρω σου. Παρατήρησε τις αφίσες στον δρόμο, τις διαφημίσεις και καταχωρίσεις στο μετρό, τη γειτονιά σου. Ο δημόσιος χώρος είναι ένα είδος πρακτορείου ενημέρωσης. Μια αφίσα μπορεί να σε ενημερώσει για μια εμπορική έκθεση, για μια συναυλία, για μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση. Μέσα στο μετρό μπορείς να ενημερωθείς για νέα προϊόντα, για ταινίες, για πολιτιστικά δρώμενα. Το περιβάλλον της γειτονιάς σου ή της περιοχής όπου αλλάζεις μέσο, μπορεί να κρύβει αρετές, εκπλήξεις ή αλλαγές που ίσως σου φανούν χρήσιμες.
  • Αν δεν ζαλίζεσαι, διάβαζε βιβλία μέσα στα ΜΜΜ. Είναι ευκαιρία να το κάνεις, αν την υπόλοιπη μέρα δεν βρίσκεις ευκαιρία. Από εκεί που δεν διάβαζες τίποτα, θα βρεθείς να διαβάζεις τουλάχιστον 3-4 βιβλία τον χρόνο.
  • Κοιμήσου! Αν σου λείπει ύπνος και η διαδρομή παίρνει αρκετό χρόνο, μην ντρέπεσαι. “Κατέβασε” το βραβευμένο ελληνικό app “Tripsleep“, που σε ξυπνάει λίγο πριν φτάσεις στον προορισμό σου, χρησιμοποιώντας τεχνολογία GPS, και πάρε έναν υπνάκο μέχρι να αποβιβαστείς!