Το να μπεις σε ένα αεροπλάνο πλέον είναι τόσο εύκολο όσο ήταν κάποτε το να μπεις στο ΚΤΕΛ και να πας Θεσσαλονίκη-Πάτρα. Χμου.  Καλό είναι να ξέρουμε τι πρέπει ( ή μήπως τι οφείλουμε; ) να αποφύγουμε για να κάνουμε αυτά τα πλέον συχνά ταξίδια, πιο απλά και ευχάριστα. Δεν είσαι μόνη σου καλή μου στο αεροπλάνο και σίγουρα το άγχος που έχεις για το αν αυτό το ταξίδι θα είναι το στερνό σου, σου φτάνει. Για να καταλάβεις τι εννοώ διάβασε για το πως είναι οι κρίσεις πανικού για κάποιον που αγαπάει τα ταξίδια.   #1 Μην κάθεσαι σε όλη την πτήση

Μέσα στο αεροπλάνο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάθεις θρόμβωση. Αυτό είναι γνωστό και ώς ”σύνδρομο της οικονομικής θέσης”. Η στενότητα των θέσεων δε σου επιτρέπει να απλώσεις τα πόδια σου για αυτό καλό είναι σε μεγάλες πτήσεις να σηκώνεσαι κάθε μια ώρα και να κάνεις μια μικρή βόλτα.

#2 Μη φοράς φακούς επαφής

Ο στεγνός αέρας της καμπίνας μπορεί να ερεθίσει τα μάτια σου. Ακόμη μην ξεχνάς ότι αν σε πάρει ο ύπνος οι φακοί πιθανότατα θα μείνουν στα μάτια σου. Ουπς.   #3 Μην κλείνεις τον αέρα που έρχεται πάνω από το κεφάλι σου Μπορεί με τον αέρα που έρχεται πάνω σου να κρυώνεις αλλά είναι προτιμότερο να βάλεις μια ζακέτα, παρά να τον κλείσεις. Έτσι, πολλά αερομεταφερόμενα μικρόβια θα φύγουν μακριά. #4 Μη φας το φαγητό σου αν πέσει πάνω στο τραπεζάκι Δε θα γίνω η μαμά σου. Αυτά τα ξέρεις ήδη. Η αποστείρωση δεν είναι το φόρτε των αεροπορικών εταιριών και για αυτό θα ήταν σοφό να φροντίζουμε εμείς για την προσωπική μας υγιεινή. Δεν ξέρεις ποιος καθόταν πριν από εσένα σε αυτή τη θέση και σίγουρα δεν ξέρεις τι έβαλε πάνω σε αυτό το τραπεζάκι. #5 Μη χρησιμοποιείς τις κουβέρτες που σου δίνουν Διάβασε το #4 και όπου τραπεζάκι βάλε τη λέξη κουβέρτα. #6 Μη ξεχνάς να πίνεις πολλά υγρά Ξεραμένος λαιμός κατά τη διάρκεια της πτήσης; Δε φταίνε σίγουρα μόνο τα αλμυρά φιστίκια που σε κέρασε η γλυκύτατη αεροσυνοδός. Η χαμηλή υγρασία της καμπίνας σε αφυδατώνει. Φρόντισε να ενυδατώνεσαι συχνά. #7 Μην αποκοιμηθείς με το κεφάλι σου ακουμπισμένο στο παράθυρο Όπως η κουβέρτα και το τραπεζάκι, έτσι και το εσωτερικό του αεροπλάνου δεν καθαρίζεται συχνά. Αν είσαι ευαίσθητη στις μολύνσεις και τα σπυράκια έχουν μαζί σου μια σχέση λατρείας, καλό θα ήταν να το αποφύγεις. #8 Μη φοβηθείς να ενημερώσεις την αεροσυνοδό ότι δεν αισθάνεσαι καλά Αυτή ξέρει πως να σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα. Σίγουρα έχουν περάσει και άλλα άτομα με τα ίδια συμπτώματα. Είτε νιώθεις ναυτία είτε φοβάσαι, είτε σου συμβαίνει οτιδήποτε άλλο, αυτή είναι εκεί για να σε βοηθήσει. Το πιο ουαου από όλα είναι ότι οι αεροσυνοδοί έχουν εκπαιδευτεί ακόμη και για γέννα στον αέρα. #9 Μη παραλείπεις τη φροντίδα του δέρματος σου Μια έρευνα έδειξε ότι οι πιλότοι που πετάνε για μια ώρα, παίρνουν το ίδιο ποσό ακτινοβολίας με κάποιον που κάνει για 20′ ηλιοθεραπεία. Δε χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω. Την επόμενη φορά που θα πετάξεις μέρα, μην ξεχάσεις να πάρεις το αντηλιακό σου. #10 Μην αποκοιμηθείς πριν την απογείωση Αν το κάνεις θα σου είναι πιο δύσκολο να ελέγξεις την πίεση στα αυτιά σου και αυτό μπορεί να σου προκαλέσει πονοκέφαλο. Μια τσίχλα θα σε βοηθήσει περισσότερο.