Το pracaxi oil είναι ένα λάδι που έχει αρχίσει να γίνεται ευρέως γνωστό για τα οφέλη του για τα μαλλιά. Παράγεται από τους καρπούς του δέντρου pentaclethra macroloba που φύεται κυρίως στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και φημίζεται για την ενυδάτωση που προσφέρει.

Το  pracaxi oil περιέχει βεχενικό οξύ το οποίο είναι ένα λιπαρό οξύ που ενυδατώνει και προστατεύει το δέρμα και τα μαλλιά. Χρησιμοποιείται ως συστατικό σε όλο και περισσότερα προϊόντα ομορφιάς. Ωστόσο, μπορεί να εφαρμοστεί και μόνο του, χαρίζοντας πολλές διαφορετικές θετικές επιδράσεις.

Βαθιά ενυδάτωση

Βοηθάει το δέρμα να παράγει περισσότερο κολλαγόνο, ενώ παράλληλα το ενυδατώνει. Το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά, ειδικά για όσες γυναίκες έχουν χοντρή τρίχα ή ταλαιπωρούνται από ξηρότητα.

Προστατεύει τα μαλλιά

Προστατεύει τις ίνες των μαλλιών από τη φθορά είτε αυτή προέρχεται απ’ τον ήλιο είτε από χημικά και άλλα προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Επιπλέον επειδή είναι τόσο πλούσιο σε λιπαρά οξέα προστατεύει και την κερατίνη.

Κάνει τα μαλλιά απαλά και λαμπερά

Μετά τη χρήση του η τρίχα αποκτά ελαστικότητα, απαλότητα και υπάρχει ευκολία στο χτένισμα. Για αυτόν τον λόγο είναι ιδανικό για όσες ισιώνουν συχνά τα μαλλιά τους.

Καταπολεμά την πιτυρίδα

Το pracaxi oil λόγω των συστατικών του βοηθάει πολύ στην προστασία και ανάπλαση του δέρματος. Ειδικά σε περιπτώσεις πιτυρίδας είναι ιδανικό αφού το δέρμα χρειάζεται επιπλέον φροντίδα.

Ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας

Επειδή ενυδατώνει και την τρίχα αλλά και το τριχωτό της κεφαλής, βοηθάει στο να μακρύνουν τα μαλλιά γρηγορότερα. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να χαρίσεις ένα μασάζ στην περιοχή, με κυκλικές κινήσεις.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις

Μπορείς να το απλώσεις στα μαλλιά σου πριν κοιμηθείς και να το ξεπλύνεις το επόμενο πρωί ως θεραπεία. Σε άλλη περίπτωση χρησιμοποίησε μερικές σταγόνες μετά το λούσιμο για να έχεις ένα πιο λαμπερό και απαλό αποτέλεσμα. Ακόμα μπορείς να ανακατέψεις λίγη ποσότητα λαδιού με το αγαπημένο σου conditioner και να το χρησιμοποιείς κανονικά κάθε φορά που λούζεσαι.

Featured photo: unsplash.com