Χρειάζεσαι συνολικά 25 λεπτά για να έχεις έτοιμο ένα σνακ με τα θρεπτικά συστατικά από το σπανάκι και τη φέτα, τα αρώματα του άνηθου και την τραγανότητα του φύλλου κρούστας.

Θα χρειαστείς:

300 γρ σπανάκι, 1/2 κούπα θρυμματισμένη φέτα ΔΩΔΩΝΗ, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 μεγάλη κουταλιά άνηθο, 1 κουταλιά ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, 2 μεγάλα αυγά, 1 πακέτο φύλλο κρούστας

και ένα ταψί για muffins Πουγκιά με σπανάκι και φέταΠουγκιά με σπανάκι και φέτα

Για να το φτιάξεις:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε το σπανάκι (αν θες μπορείς να χρησιμοποιήσεις και baby φύλλα σπανάκι) μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο, το ένα αυγό, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τη φέτα.

Σε ένα μικρό μπολάκι χτύπησε το δεύτερο αυγό.

Κόψε το φύλλο σε τρεις μεγάλες λωρίδες και μετά σε μεγάλα ορθογώνια. Αν το ”μετρήσεις” καλά θα προκύψουν 12 κομμάτια. Ένα καλό κόλπο για να κλείσουν όμορφα τα πουγκάκια είναι να μοιράσεις τα φύλλα στη μέση και να τα τοποθετήσεις σαν σταυρό. Αυτό θα δώσει στις άκρες του φύλλο τη δυνατότητα να στριφογυρίσουν και να κλείσουν ωραία πάνω από τη γέμιση. Στην πράξη θα το καταλάβεις περισσότερο.

Βουτύρωσε τις θέσεις στο ταψάκι και βάλε τα φύλλα, στρώνοντας καλά τη βάση τους. Πρόσθεσε τη γέμιση με το σπανάκι και τη φέτα και ένωσε τις άκρες στρίβοντας τις.

Με ένα πινέλο πέρασε το αυγό πάνω από τα πουγκάκια και ψήσε για περίπου 20-25 λεπτά. Άφησε τα πουγκάκια να κρυώσουν πάνω σε μία σχάρα αφού τα έχεις βγάλει από το ταψί.