Τα πινέλα είναι από τα πρώτα εργαλεία μακιγιάζ, στα οποία θα επενδύσουμε καθώς ξεκινάμε να εξελίσσουμε το μακιγιάζ μας. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι πολύ δύσκολα δεν θα παρασυρθούμε σε αγορές που τελικά δεν θα χρησιμοποιήσουμε παρά ελάχιστα. Έτσι, παρακάτω ακολουθούν ορισμένα σετ πινέλων, στα οποία τελευταία ορκίζονται πολλές και όχι άδικα.

Απο που θα αγορασεις τα επομενα πινελα μακιγιαζ

Ecotools, limited edition anniversary collection: η Ecotools είναι μια οικολογική (όπως λέει το όνομά της) vegan εταιρία η οποία έχει αξιόλογα προϊόντα. Το συγκεκριμένο επετειακό σετ περιέχει 7 βασικά πινέλα: για foundation (stippling brush), για highlighter, λοξό για τοποθέτηση σκιάς, επίπεδο για gel φρυδιών, πινελάκι για σβήσιμο σκιάς και ένα βουρτσάκι για χτένισμα φρυδιών.

Bonus: η όλη συλλογή έρχεται μαζί με μια πανέμορφη rose-gold θήκη.

Απο που θα αγορασεις τα επομενα πινελα μακιγιαζ

Real techniques, core collection: τα τελευταία χρόνια έχει γίνει χαμός με τα πινέλα της Real Techniques, αφού συνδυάζουν πολύ καλή ποιότητα και ιδιαίτερα χαμηλή τιμή. Το συγκεκριμένο σετ περιλαμβάνει ένα πινέλο βάσης (buffing brush), ένα για «κοψίματα» (contouring brush), για τα χείλη και ένα flat για foundation ή concealer, ανάλογα με το μέγεθος του προσώπου.

Απο που θα αγορασεις τα επομενα πινελα μακιγιαζ

Zoeva, en taupe brush set: η γερμανική εταιρία Zoeva μας έχει συστηθεί σχετικά πρόσφατα, όμως διαθέτει μια τεράστια ποικιλία πολύ ποιοτικών πινέλων, σε σχετικά οικονομικές τιμές. Στο συγκεκριμένο σετ υπάρχουν όλα όσα μπορεί να χρειαστούν (ίσως και περισσότερα) για ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ ματιών και φρυδιών: πινέλα τοποθέτησης σκιών στο βλέφαρο, ανάμειξης καθώς και πινέλο για το gel φρυδιών.