Εσύ όταν χάνεις κιλά αναρωτιέσαι που πάνε; Πού πάει το λίπος όταν φεύγει από την κοιλιά και τους γλουτούς σου; Μέχρι στιγμής αυτό που γνωρίζαμε είναι ότι το λίπος μετατρέπεται σε ενέργεια και φεύγει από τον οργανισμό σου με τη θερμότητα.

Μια μελέτη που διεξήχθη σε Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, στο τμήμα Βιοτεχνολογίας και Βιομοριακών Επιστημών, έδειξε ότι στην πραγματικότητα το λίπος εκπνέεται ως διοξείδιο του άνθρακα. Ο επικεφαλής της έρευνας, ο Ruben Meerman μαζί με τον καθηγητή Andrew Brown, διαπίστωσαν ότι η απώλεια 10 κιλών λίπους απαιτεί 29 κιλά οξυγόνου για εισπνοή και αυτή η μεταβολική διαδικασία παράγει 28 κιλά διοξειδίου του άνθρακα (εκπνεόμενος αέρας) και 11 κιλά νερό (μέσω του ιδρώτα ή των ούρων).

«Έχασα 15 κιλά το 2013 και απλά ήθελα να μάθω πού πηγαίνουν αυτά τα κιλά. Μετά από μια πειραματική βιοχημική έρευνα, κατέληξα σ ‘αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα. Με την παγκόσμια κρίση παχυσαρκίας που συμβαίνει, όλοι πρέπει να γνωρίζουμε την απάντηση στο απλό ερώτημα σχετικά με το πού πηγαίνει το λίπος», δηλώνει στο Elle Australia ο Meerman.

Μην ανησυχείς ότι θα ενισχύσεις το ενεργειακό αποτύπωμά σου και θα επιβαρύνεις από τη μεριά σου την υπερθέρμανση του πλανήτη, μιας και όπως αναφέρει ο Meerman «Τα άτομα άνθρακα που εκπνέουν τα ανθρώπινα όντα επιστρέφουν στην ατμόσφαιρα μετά από λίγους μήνες ή και χρόνια παγιδευμένα σε τρόφιμα που παρασκευάζονται από ένα φυτό».

Τώρα πλέον θα πηγαίνεις στο γυμναστήριο με διαφορετική διάθεση ή όχι;

Δες ακόμα: 5 κινήσεις του box που θα σε γυμνάσουν όπως τη Gigi
featured photo: Unsplash|Becca Matimba