Πριν από λίγο καιρό, μιλήσαμε για το που μπορείς να φας και να πιεις καφέ και ποτό στην Ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης. Τώρα, ήρθε η σειρά αυτών που ζουν στο West Side σαλονικιώτικο guetto.

Βγες Δυτικά

Για καφέ και πρωινό …

… θα πας στον Εύοσμο, για … Μαρμελάδα. Με hashtag #feelslikehome, δε μπορείς να κάνεις και αλλιώς. Στην Πλατεία του Ευόσμου, θα ξεχωρίσεις αμέσως τη Μαρμελάδα, από την όμορφη διακόσμηση και τα γιγαντιαία, λαχταριστά pancakes, που σε περιμένουν να τα καταβροχθίσεις. Συνοδευμένα από ό,τι μπορεί να βάλει ο νους σου, αλμυρό ή γλυκό και μ’ έναν αχνιστό καφέ δίπλα, είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή για να αρχίσεις τη μέρα σου με χαμόγελο.

Image: facebook.com/pg/Marmeladafeelslikehome/photos
Image: facebook.com/pg/Marmeladafeelslikehome/photos

Παύλου Μελά 19, Πλατεία Ευόσμου – Θεσσαλονίκη, 56 224, Τηλ: 2313079460

Για φαγητό …

… θα περάσεις τα Δικαστήρια και θα διασχίσεις το δρόμο, έως ότου φτάσεις στην οδό Νικ.Μαντζάρου 18 & Κώττα Ρούλια. Εκεί θα βρεις τη μοναδική … Brizola! Μοναδική, κυρίως, για την τοποθεσία και την αισθητική της (το κτίριο όπου στεγάζεται είναι μια παλιά ξυλαποθήκη), αλλά και για τη θεματική της, που είναι φυσικά, το κρέας. Εάν, λοιπόν, είσαι λάτρης αυτού, μια δοκιμή θα σε πείσει.

Image: travelstyle.gr
Image: travelstyle.gr

Κώττα Ρούλια & Νικ. Μαντζάρου, Θεσσαλονίκη, 546 27 rsv. ‎2310 53 28 00

Για ποτό …

… θα πας τρέχοντας, στη Μενεμένη. Γιατί εκεί θα βρεις το πιο όμορφο μπαρ για να διασκεδάσεις μαζί με την παρέα σου και να πιείτε θεϊκά κοκτέιλ σαν πολίτες του κόσμου, αφού πολλά από τα διακοσμητικά του μαγαζιού, τα έφεραν οι ιδιοκτήτες από τα ταξίδια τους. Ο λόγος, φυσικά, για το Mata Hari Bar, που δεσπόζει στην οδό Κυρίμη και στον αριθμό 12, τα τελευταία 32 χρόνια και σε περιμένει να το ανακαλύψεις, αν δεν το έχεις ήδη κάνει!

Image: facebook.com/matahariskg
Image: facebook.com/matahariskg

Κυρίμη 12, Μενεμένη- Θεσσαλονίκη, 56 122, Τηλ. 231 073 7016

Δες επίσης: Πού να βγεις στη Θεσσαλονίκη εκτός από το κέντρο (Part 1)

featured image: travelstyle.gr