Ψάξαμε τα καλύτερα στέκια που να πιεις ένα γρήγορο ποτό μετά το θέατρο.  Αμέσως μόλις σβήσουν « τα φώτα της αυλαίας », ανοίγει η όρεξη και ξεκινά η μεταθεατρική σύναξη θεατών, ηθοποιών και κοσμικών. Μια συνήθεια που την έχουν αγαπήσει πολλοί.

Ο Άγιος

Που να πιεις ένα γρήγορο ποτό μετά το θέατρο
facebook.com/pg/agiosbardidotou

Ένα πολύ ιδιαίτερο bar πολύ κοντά σε γνωστές θεατρικές σκηνές, οπότε δεν θα απομακρυνθείτε πολύ από τη βάση σας.  Λειτουργεί σε ένα καλοδιατηρημένο νεοκλασικό. Ο Άγιος αγαπάει το καλό ελληνικό τραγούδι, από τη δεκαετία του ’50 μέχρι και σήμερα. Στη μεγάλη του μπάρα και στα τραπεζάκια του στο ημίφως θα συναντήσεις από φοιτητές έως δικηγόρους  και να είσαι έτοιμος για ξενύχτι. Είναι μία προϋπόθεση για να πας εκεί. Από Τρίτη έως Σάββατο, από τις 10 το βράδυ.

Διδότου 33 & Ιπποκράτους, 210 3647968

Faust-Bar-Theatre-Arts

Που να πιεις ένα γρήγορο ποτό μετά το θέατρο
faust.gr

To Faust πήρε φυσικά το όνομά του από τον ομώνυμο χαρακτήρα του έργου του Γκαίτε. Είναι δύσκολο να χαρακτηρίσεις επακριβώς το αν είναι bar, μουσική σκηνή ή θέατρο. Σίγουρα είναι ένας από τους πιο όμορφους πολυχώρους ψυχαγωγίας των Αθηνών. Ξεχωρίζει από την είσοδό του σε αυτό το πολυσύχναστο δρομάκι δίπλα στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης.  Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το ποτό του, ακούγοντας live μουσική, σχεδόν κάθε μέρα της εβδομάδας.

Drunk Sinatra

Που να πιεις ένα γρήγορο ποτό μετά το θέατρο
facebook.com/pages/Drunk-Sinatra

Το Drunk Sinatra, στη Θησέως,  αποτελεί, πλέον, στέκι της πόλης και ομορφαίνει τα βράδια των Αθηναίων. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα bar της περιοχής, το Drunk Sinatra είναι ευρύχωρο και χωρίζεται σε διάφορα επίπεδα. Μπορείς να καθίσεις στον πεζόδρομο, στα τραπεζάκια της στοάς με τα υπέροχα κρεμαστά φωτιστικά και τις κόκκινες κορδέλες, στο μπαρ. Η 50′ s- 60’s ατμόσφαιρα ολοκληρώνεται με τα φωτεινά χρώματα, τα ξύλινα έπιπλα και τον σωστό φωτισμό. Οι παλιές τηλεοράσεις, τα φωτιστικά, οι vintage καρέκλες στο υπόγειο, τα χρωματιστά πλακάκια στο μπαρ είναι μερικά μόνο διακοσμητικά στοιχεία που εντυπωσιάζουν.

Θησέως 16, Αθήνα

The Gin Joint

Που να πιεις ένα γρήγορο ποτό μετά το θέατρο
facebook.com/theginjoint

Απλό και λιτό, χωρίς υπερβολές και απόλυτα εναρμονισμένο με τη ρετρό πλευρά της πόλης.  Αν αγαπάς το gin, τότε βρήκες το ναό για να το λατρέψεις. Έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε εκατοντάδες ετικέτες, που δεν θα συναντήσεις σε κανένα άλλο μπαρ της Αθήνας. Επιτυχημένο θεματικό cocktail bar, εμπνευσμένο από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Φυσικά η ιδιαιτερότητα του μαγαζιού συνδυάζεται με τον κατάλογό του, όπου θα βρεις και coctails αντίστοιχα του κάθε ζωδίου.

Χρήστου Λαδά 1, Αθήνα
featured image: TripAdvisor