pote-teleiwnei-o-erwtas-se-mia-gunaika-savoir ville

Πότε σταματάει μια γυναίκα να είναι ερωτευμένη; Πότε αντιλαμβάνεται ότι παύει να νιώθει τεράστια έλξη για το αγόρι απέναντι (μάλλον δίπλα) και ψάχνει πρόφαση να τον διώξει αλλά να πρέπει να είναι και πειστική; Βασικά δεν έχω ιδέα. Εντάξει, έχω μια ιδέα, αλλά οι γυναίκες είναι τόσο διαφορετικές μεταξύ τους, που δεν υπάρχει λογική ή μία εξήγηση when it comes to love. Επίσης, οι γυναίκες δεν πάνε και πολύ καλά,  γιατί βιώνουν PMS και απουσία SMS.

Παρόλα αυτά, βιώνουμε μία εποχή που οι σχέσεις είναι λίγο fast food και δεν το χουμε σε τίποτα να στείλουμε τον άλλο στον αγύριστο άπαξ και κάνει ένα μικρό ατόπημα. Αυτό συμβαίνει κατά βάση επειδή δεν κοιταζόμαστε καθόλου στον καθρέφτη, ώστε να δούμε πώς στεκόμαστε εμείς σε μία σχέση και αν είμαστε ικανές να δώσουμε ή αν κάνουμε απανωτά λάθη. Σε κάθε περίπτωση, εγώ οφείλω να σας παραθέσω τα βασικότερα αίτια για τα οποία μία γυναίκα ξε-ερωτεύεται. Ενημερώνω εκ των προτέρων ότι δεν είναι φεμινιστικά αίτια και ότι είναι τροφή για σκέψη για όλες εμάς που δυσκολευόμαστε με τις σχέσεις και ήρθε η ώρα να αναλάβουμε και τις δικές μας ευθύνες.

•    Δεν καλύπτεται 100%. Το σεξ δεν είναι τελειότατο, η σχέση της δεν απαντά στα μηνύματα μέσα σε 2,5 λεπτά και το αγόρι δεν προλαβαίνει τις ανάγκες της πριν καν τις σκεφτεί η ίδια. Εν ολίγοις, μιλάμε για τη γυναίκα καλιακούδα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά πάντα ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη. Αν δεν νιώθει τουλάχιστον πριγκίπισσα Σίσυ, ο τύπος θα πάρει πόδι και θα τον διώξει με black slang. •    Περάσαν και τα χρόνια. Αυτή η σχέση ξεκίνησε στα 16-17 και ήταν η πρώτη και για τους δύο. Τα πρώτα δύο χρόνια βρίσκονταν στο σχολείο και το φροντιστήριο, ενώ τα επόμενα τέσσερα ήταν σε διαφορετικές πόλεις αλλά, δόξα τω Θεώ, υπάρχει το Skype. Ε μεγαλώνετε λίγο και ανακαλύπτετε ότι υπάρχουν κι άλλοι εκπρόσωποι του αντίθετου φύλου εκεί έξω που είναι διαθέσιμοι και ίσως (ίσως λέμε) είναι πολύ καλύτεροι από την εφηβική επιλογή σου. Κάποιος αποφασίζει να κάνει μάστερ στα εξωτερικά, κάποιος περνάει κατάθλιψη, επειδή δεν βρίσκει δουλειά και κάποιος λέει αντίο με ένα λακωνικό μήνυμα. Στο viber. •    Κι ύστερα ήρθε η οικειότητα. Η οικειότητα δεν είναι σίγουρα κακό πράγμα, αλλά για πολύ κόσμο είναι αρκετά ξενέρωτο. Ο έρωτας, εξάλλου, έχει να κάνει με την εξιδανίκευση του άλλου, όπου τον πλάθεις στο μυαλό σου έτσι ακριβώς όπως τον θέλεις. Αν τον δεις να ξύνει τη μύτη του και να στενοχωριέται που ο λογαριασμός του ρεύματος ήρθε πολύ υψηλός, δεν θα σου φαίνεται και τόσο sexy. Εννοείται ότι δεν φταίει ο άλλος για αυτό. Αλλά ούτε κι εσύ. Το πώς βιώνει ο καθένας τον έρωτα και τι αναζητά, είναι μία πολύ προσωπική υπόθεση. •    Ο παρτάκιας στο σεξ. Έχουν χυθεί τόνοι μελάνι για να πεις με τρόπο (αλλά και ωμά) σε έναν άντρα πώς δεν αντικαθιστάς την εφηβική παλάμη του. Αν θέλει το σεξ να είναι καλό και να κρατήσει μία γυναίκα, οφείλει να είναι δοτικός σεξουαλικά. Η γυναικεία ανατομία είναι πιο πολύπλοκη και χρειάζεται επιδεξιότητα και μετριασμένη κωλοπιλάλα που λέει και ο Χρήστος. Μία γυναίκα που έχει πολύ καλή σχέση με τη σεξουαλικότητά της, θα αποχωρήσει γρήγορα από μία τέτοιου είδους σχέση. •    Δεν ερωτεύτηκε εξαρχής. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ας πούμε αλήθειες (γιατί μέχρι τώρα λέγαμε ψέματα). Πόσοι άνθρωποι δεν υπάρχουν εκεί έξω που κάνουν μία σχέση για κοινωνικούς και στερεοτυπικούς λόγους; Επειδή νιώθουν λεπροί χωρίς έτερον ήμισυ και δεν βαριέσαι, ας μην υπάρχει έρωτας; Όταν ήμουν μικρότερη, είχα μία φίλη, που τότε ήταν 19 χρονών και ήταν σε σχέση χωρίς να είναι καθόλου ερωτευμένη. Κι όταν της είπα ‘είσαι 19 χρονών. Αν σκέφτεσαι έτσι τώρα, τι θα κάνεις στα 40; μου αντιγύρισε ότι ‘μα καλά, αυτό πιστεύεις ότι είναι το βασικό κριτήριο για να κάνεις σχέση’; Δεν θα φύγει από μία τέτοια σχέση επειδή ξε-ερωτεύτηκε αλλά επειδή ερωτεύτηκε. Κάποιον άλλον.

Διαβάστε την απάντηση του Χρήστου εδώ!

pote-teleiwnei-o-erwtas-se-mia-gunaika-savoir ville2