Το θέμα ντους και μπάνιο είναι κάπως υποκειμενική υπόθεση και tricky ακόμα και για τους ανθρώπους. Πόσο μάλλον για τα ζώα. Πώς μπορείς λοιπόν να ξέρεις με σιγουριά πόσο συχνά πρέπει να κάνεις μπάνιο τον σκύλο σου; Διάβασε παρακάτω για να σταματήσει να σε αγχώνει αυτό το θέμα.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις μπάνιο τον σκύλο σου;

*Οι σκύλοι που περνούν αρκετό χρόνο εντός και εκτός σπιτιού, χρειάζονται μπάνιο κάθε δύο βδομάδες.

*Τα περισσότερα σκυλιά, δε χρειάζονται μπάνιο πάνω από κάθε δύο εβδομάδες. Αν ζουν σε ένα καθαρό περιβάλλον, μάλιστα, ίσως να χρειάζονται και λιγότερες φορές.

*Οι σκύλοι που ζουν αποκλειστικά εκτός σπιτιού, παραδόξως, χρειάζονται λιγότερα μπάνια από όσα νομίζεις. Στην πραγματικότητα, χρειάζονται ένα με δύο μπάνια κατά τη διάρκεια των θερμών μηνών. Ένα μπάνιο αποτελεί και μια ιδανική ευκαιρία για έναν κηδεμόνα σκύλου να ανακαλύψει τυχόν θέματα υγείας όπως μώλωπες, χτυπήματα και ασθένειες που αφορούν τα αυτιά.

*Extra tip: Χρειάζεται να κάνεις μια έρευνα για τη φυλή του σκύλου σου, καθώς το κάθε τρίχωμα έχει τις δικές του ανάγκες.

Είναι πιθανό να κάνεις παραπάνω μπάνια το σκυλί σου από όσο χρειάζεται;

Η υπερβολή προφανώς δεν κάνει καλό. Ακόμα και σε ό,τι έχει να κάνει με το μπάνιο του κουταβιού σου. Είναι σημαντικό να ξέρεις πως τα πολλά μπάνια απομακρύνουν τα φυσικά έλαια από το δέρμα και ως αποτέλεσμα αφήνουν το τρίχωμά του ξηρό και αφυδατωμένο. Σε περίπτωση που νιώθεις την ανάγκη ότι χρειάζεται να το κάνεις μπάνιο πάνω από δύο φορές τον μήνα, φρόντισε να χρησιμοποιείς ενυδατικά σαμπουάν καθώς και ενυδατικά conditioners.

5 τρόποι με τους οποίους ο σκύλος σου σού δείχνει πως τον έχεις παραμελήσει
rd.com

Μερικά ακόμα tips

*Όταν τον κάνεις μπάνιο, φρόντισε να τον ξεπλένεις καλά, απομακρύνοντας όλο το σαπούνι από το δέρμα του.

*Αν το σαμπουάν στεγνώσει στο τρίχωμά του, μπορεί να προκαλέσει ενοχλήσεις και ερεθισμούς, απώλεια τριχώματος και άλλα δερματικά θέματα. Τα soap-free σαμπουάν βοηθούν σε αυτό. Φρόντισε να ξεπλένεις το κουτάβι σου με χλιαρό νερό για να μειώσεις τις πιθανότητες εμφάνισης φαγούρας που ούτως ή άλλως προκαλεί το μπάνιο.

*Μην ξεχάσεις να πλύνεις τα αυτιά του.

*Τέλος, για να κάνεις το μπάνιο μια ευχάριστη εμπειρία για το σκυλάκι σου, χρησιμοποίησε λιχουδιές για επιβράβευση. Επίσης, μπορείς να έχεις κάπου κοντά στην μπανιέρα το αγαπημένο του παιχνίδι και να του επιτρέπεις να παίζει μαζί του.

Πληροφορίες: rd.com
featured image: Stocksy United