Τι θα έλεγες να μείνεις σε μία καμπίνα κατά τη διάρκεια των διακοπών σου; Άλλωστε αυτό ήταν ένα από τα διασημότερα travel trends την περίοδο της πανδημίας της Covid-19.

Τέτοιου είδους εξορμήσεις δίνουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα να απομακρυνθούν και να απομονωθούν κοινωνικά, εκμεταλλευόμενοι ορισμένες υπαίθριες δραστηριότητες, όπως είναι η πεζοπορία και το κολύμπι.

Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο, πως καταγράφηκε αύξηση 55% στην ενοικίαση αχυρώνων και 30% στις κρατήσεις δεντρόσπιτων το 2020. Παρόλα αυτά, πόσο μπορεί να κοστίζει η απόδραση με διαμονή σε μια καμπίνα, η οποία είναι κυριολεκτικά “χωμένη” στη φύση;

Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει

Ανάλογα με τον τύπο της απόδρασης που αναζητάς διαφοροποιείται και το κόστος. Έτσι, εάν σου αρέσει περισσότερο το camping τότε η τιμή θα είναι πιο χαμηλή, συγκριτικά με τη διαμονή σε μια καμπίνα, η οποία μπορεί να φτάσει το κόστος ενός δωματίου σε κάποιο resort, καθώς σου παρέχει μια εμπειρία πραγματικής πολυτέλειας.

Μικροσκοπικές καμπίνες

Για καμπίνες μικρού ή μεσαίου μεγέθους θα χρειαστεί να δαπανήσεις περίπου 119-149€, αφού σε αυτήν την περίπτωση θα έχεις τη δυνατότητα να μαγειρέψεις, αλλά και να απολαύσεις τις παροχές κλινοσκεπασμάτων, ειδών κουζίνας και προϊόντων περιποίησης. Ωστόσο, μπορείς να φέρεις και το δικό σου σπιτικό φαγητό ή να προτιμήσεις το delivery πάντα σε συνεννόηση με τον ιδιόκτητη. Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο μπορεί να κοστίσει 100-240€ τη βραδιά. Μην ξεχνάς, όμως, πως ανάλογα με την περιοχή διαφοροποιούνται και οι τιμές.

Πολυτελές ταξίδι

Αν θέλεις να απολαύσεις όλες τις ανέσεις και πολυτέλειες, τότε ετοιμάσου να δαπανήσεις περίπου 260-770€ τη βραδιά. Ο ξενώνας διαθέτει πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, πολλά μπάνια και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 8 άτομα. Ωστόσο, όσο περισσότερες είναι οι παροχές, τόσο αυξάνεται και το κόστος.

Επίλεξε την κατάλληλη τοποθεσία ανάλογα με το budget σου

Οφείλεις να γνωρίζεις πως τα μέρη που έχουν μεγάλη ζήτηση για πιο rustic διακοπές, έχουν και τις ανάλογες τιμές. Για παράδειγμα, στη Λίμνη Redfish μια καμπίνα με θέα σε αυτήν κοστίζει 559-767€ , ενώ κάποια άλλη που βρίσκεται στο δάσος ανέρχεται στα 259-308€.

Τέλος, χρειάζεται να επισημάνουμε πως υπάρχουν πολλές και διαφορετικές επιλογές για όλα τα βαλάντια και τις ανάγκες του καθενός. Επίλεξε αυτό που θεωρείς ιδανικό για εσένα και που μπορείς να υποστηρίξεις οικονομικά και απόλαυσε τις εναλλακτικές σου διακοπές.

Εγχώριες προτάσεις

Ύστερα από ενδελεχή έλεγχο και συνεχείς αναζητήσεις καταφέραμε να συλλέξουμε ορισμένα από τα πιο γνωστά μέρη της Ελλάδας που διαθέτουν ανάλογες διαμονές σε καμπίνα και αξίζει να τους ρίξεις μια ματιά. Ειδικότερα, αν θες να πραγματοποιήσεις την εξόρμηση σου στα Ιόνια νησιά, τότε το budget σου θα κυμανθεί στα 50-80€ με παροχή των βασικών ανέσεων (πχ κουζίνα), ενώ αν θες να ταξιδέψεις μέχρι την όμορφη Πελοπόννησο και να φιλοξενηθείς σε παρόμοιο κατάλυμα χωρίς καμία παροχή, τότε η τιμή θα κυμανθεί στα 40-60€ , ανάλογα με την περιοχή που θα επιλέξεις. Ορισμένες τοποθεσίες που σίγουρα διαθέτουν τέτοιου είδους καταλύματα είναι η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Χαλκιδική, η Πελοπόννησος, η Ανατολική Αττική και η Θεσσαλονίκη.

Τέλος, χρειάζεται να επισημάνουμε πως υπάρχουν πολλές και διαφορετικές επιλογές για όλα τα βαλάντια και τις ανάγκες του καθενός. Επίλεξε αυτό που θεωρείς ιδανικό για εσένα και που μπορείς να υποστηρίξεις οικονομικά και απόλαυσε τις εναλλακτικές σου διακοπές.

featured photo: @takemewu31