Ας το παραδεχθούμε υπάρχει μια δόση αλήθειας σε αυτά που ακούμε. Δεν πρέπει να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά. Ο κύριος λόγος είναι ότι η δομική ακεραιότητα των μαλλιών εξασθενεί, δηλαδή η τρίχα γίνεται πιο εύθραυστη και επιρρεπής στο να σπάσει.

Τα βραδινά χαλαρωτικά ντουζ, ξέρεις. Έχεις ακούσει ουκ ολίγες φορές για τα πλεονεκτήματα και τις χαλαρωτικές ιδιότητες του ζεστού νερού, οπότε υπάρχει καλύτερος τρόπος για να αποφορτιστείς από αυτόν; Παρόλα αυτά, μια συνήθεια που ενδέχεται να έχεις υιοθετήσει είναι να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά και ίσως να αισθάνεσαι λιγάκι ένοχη για αυτό. Η πράξη αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως απαγορευμένη και είναι γενικότερα κατακριτέα, όμως είναι σίγουρο πως κάτι τέτοιο τελικά ισχύει;

Διαβάσαμε για αυτό στο mindbodygreen.com.

Χρειάζεται τελικά να “κόψεις” αυτή τη συνήθεια;

Με απλά λόγια τα μαλλιά είναι περισσότερο “ευάλωτα” όταν είναι βρεγμένα και ενδέχεται αυτή η συνήθεια να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα όπως ανεπιθύμητα βακτήρια, λοιμώξεις, μυκητιάσεις, ερεθισμό του δέρματος, φαγούρα, ξηρότητα και ερυθρότητα.” λέει ο κομμωτής Miko Branch, συνιδρυτής της μάρκας περιποίησης μαλλιών Miss Jessie’s Original. Ακόμη, ο hair stylist Marcus Frances, ambassador της μάρκας περιποίησης μαλλιών Better Natured επιβεβαιώνει πως όντως εξαιτίας της τριβής με το μαξιλάρι τα μαλλιά αποδυναμώνονται, κάτι το οποίο χρειάζεται να ανησυχεί ακόμα παραπάνω όσους έχουν ήδη κατεστραμμένη τρίχα.

• Λιγότερο λούσιμο

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους, ώστε τα μαλλιά σου να συνεχίσουν να είναι υγιή είναι να λούζεσαι λιγότερο. “Η υφή των μαλλιών είναι ακόμα πιο εύθραυστη όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα. Επομένως, χρειάζεται να πλένονται λιγότερο συχνά, ιδανικά δυο φορές την εβδομάδα, συνδυαστικά με τη χρήση ανάλαφρων καθαριστικών και ενυδατικών μαλακτικών προϊόντων” προτείνει ο Branch.

• Κοιμήσου με ένα μεταξένιο μαξιλάρι

Το μετάξι, εκτός από πολυτελές υλικό μπορεί να διατηρήσει τα μαλλιά σου ενυδατωμένα και απαλά. “Κοιμήσου με μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη, αφού τα λεία υφάσματα συμβάλλουν στη διατήρηση των φυσικών ελαίων των μαλλιών” αποκαλύπτει ο Miko.

• Προστάτευσε τα από πιθανές φθορές

Μπορείς να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από πιθανές φθορές καλύπτοντας τα με ένα προστατευτικό στρώμα θρεπτικών ουσιών, λαδιών και μαλακτικών που τα εμποδίζουν από το σπάσιμο και μπλέξιμο.

• Εκμεταλλεύσου τα βρεγμένα σου μαλλιά

Για κάποιον που του αρέσει να διατηρεί τη φυσική υφή των μαλλιών του, τότε ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά είναι ιδανικός, καθώς ένα τέτοιο natural αποτέλεσμα δεν μπορεί να επιτευχθεί με εργαλεία styling ή με ανάλογα προϊόντα περιποίησης” δηλώνει ο Frances. Ακόμη, μπορείς να προσθέσεις λαδάκι μαλλιών και άλλα styling products εφαρμόζοντας τα στα μαλλιά για να διατηρήσεις τη λάμψη και την απαλή υφή τους.

Εν τέλει, το να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να αποφεύγεις, όμως προσπάθησε να περιποιείσαι έξτρα τα μαλλιά σου για να αποφύγεις τυχόν φθορές.

featured photo: Twenty20.com/crystalmariesing