Όλοι μας περνάμε περιόδους πολύ έντονου στρες που δεν έχουμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε όπως θα θέλαμε. Είναι αυτές οι περίοδοι που αφοσιωνόμαστε σε κάτι άλλο, στη δουλειά μας, στην επίλυση οικονομικών ή οικογενειακών ζητημάτων, και δεν αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας. Αλλά μόλις περάσει αυτή η περίοδος, ή έστω καταλαγιάσει για λίγο το άγχος, βρίσκουμε την ευκαιρία να κάνουμε αυτό που μα ηρεμεί. Αυτό μπορεί να είναι από το να πάμε μια εκδρομή μέχρι το να πλύνουμε τα πιάτα ή να μείνουμε στην απόλυτη ησυχία. Ο καθένας μας χαλαρώνει διαφορετικά. Και εδώ θα δεις πως ακριβώς χαλαρώνει το κάθε ζώδιο μετά από μια παρατεταμένη περίοδο έντονου στρες.

Κριός

Δημιουργεί playlists στο Spotify και πίνακες στο Pinterest για να μπορεί να αισθάνεται καλύτερα για τον εαυτό του και για τον κόσμο γενικότερα. Το να περιτριγυρίζεται από όμορφα πράγματα είναι αυτό που χαλαρώνει έναν Κριό πραγματικά.

Ταύρος

Φτιάχνει ένα ζεστό ρόφημα, χώνεται κάτω από τις κουβέρτες του και διαβάζει το αγαπημένο του βιβλίο. Και μην το ψάξεις μέχρι να εμφανιστεί μόνος του!

Δίδυμοι

Βγαίνει βόλτα στη φύση. Περπατάει για ώρες και ξεκουράζεται σε όποιο παγκάκι του τραβήξει την προσοχή απλά και μόνο για να περάσει λίγο χρόνο έξω.

Καρκίνος

Μαγειρεύει ασταμάτητα. Φτιάχνει τις αγαπημένες του συνταγές για να τις απολαύσει μόνος του. Γιατί όσο και να λατρεύει το να φροντίζει τους άλλους όταν θέλει να χαλαρώσει βάζει προτεραιότητα τον εαυτό του.

Λέων

Το μόνο που τον χαλαρώνει είναι να κακομαθαίνει λιγάκι τον εαυτό του. Πηγαίνει για ψώνια ή στρέφεται στο online shopping. Ψωνίζει κυρίως πράγματα για την περιποίηση του προσώπου ή του σώματός του.

Παρθένος

Κλείνεται στο σπίτι και βλέπει ξανά και ξανά τις αγαπημένες του σειρές και ταινίες. Δεν έχεις σημασία το ότι τις ξέρεις πια απέξω, σημασία έχει τόσο πόση ηρεμία αντλεί από αυτή τη διαδικασία.

Ζυγός

Για να χαλαρώσει πρέπει να στρέψει την προσοχή του προς τον εαυτό του, κάτι που δεν κάνει συχνά. Εφαρμόζει μια μάσκα προσώπου, κάνει ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο ή ζητάει από τον σύντροφό του ένα μασάζ.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός δεν χαλαρώνει όπως τα υπόλοιπα ζώδια αφού δεν του αρέσει η αδράνεια. Όταν πραγματικά θέλει να χαλαρώσει λύνει σταυρόλεξα, φτιάχνει παζλ ή παίζει βιντεοπαιχνίδια.

Τοξότης

Άλλο ένα ζώδιο που όπως και ο Δίδυμος όταν θέλει να αποσυμφορηθεί δεν μένει σπίτι. Πηγαίνει για ποδηλασία, για πεζοπορία ή έστω για ένα περίπατο γύρω από το τετράγωνο. Το μόνο που θέλει είναι να πάρει καθαρό αέρα.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως ακυρώνει όλα του τα σχέδιά ώστε να μπορέσει να περάσει χρόνο μόνος του. Ίσως να κοινηθεί λιγάκι παραπάνω αφού συνέχεια παραπονιέται πως του λείπει ύπνος.

Υδροχόος

Ο Υδροχόος μετά από μια περίοδο έντονου άγχους που δεν κατάφερε να ηρεμήσει και να ξεκουραστεί κάνει γιόγκα και διαλογισμό. Είναι πολύ πιθανό να ψάξει και για κρύσταλλα που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα και την αύρα του.

Ιχθύς

Ο Ιχθύς μένει μόνος του στο σπίτι, ανάβει τα αγαπημένα του κεριά και βάζει στην playlist του την πιο χαλαρωτική μουσική που υπάρχει.

featured photo: @opkirilka