Το δέρμα σου είναι αυτό που τρως. Το έχουμε ακούσει χίλιες φορές, αλλά κατά κάποιο τρόπο αυτό το μάλλον προφανές μήνυμα απέτυχε να φτάσει στον εγκέφαλό κάποιων για χρόνια. Και πολλές φορές οι επιπτώσεις (σπυράκια, δερματικές παθήσεις) ήταν κάτι παραπάνω από εμφανείς.

Δεν είναι δύσκολο να εντάξεις στη ζωή σου πιο υγιεινές τροφές, χωρίς να στερηθείς τίποτα. Για παράδειγμα κάτι που θα βοηθούσε την επιδερμίδα σου θα ήταν να τρως περισσότερο αβοκάντο.

Τι προσφέρει το αβοκάντο;

Το αβοκάντο, περιέχει το πιο υγιεινό λίπος από όλα τα φρούτα – το 63% του ελαϊκού οξέος, το οποίο ενισχύει την παραγωγή φυσικών ελαίων, ενισχύοντας με τη σειρά του το φυσικό φράγμα της επιδερμίδας. Και αυτό οδηγεί σε ενυδατωμένο, αφράτο, ελαστικό δέρμα. Το λάδι αβοκάντο περιέχει επίσης λινελαϊκό οξύ, η έλλειψη του οποίου μπορεί να κάνει την επιδερμίδα σου πιο επιρρεπή στην ακμή.

Όσο περισσότερο αβοκάντο τρως, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να αποχαιρετήσεις τα ανεπιθύμητα breakouts.

Πως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις

Μπορείς είτε να το φας σε σαλάτες, σάντουιτς, χυμούς και οποιοδήποτε γεύμα, είτε να το εντάξεις στη skincare ρουτίνα σου, μέσω κάποιας συνταγής για DIY μάσκα, όπως αυτή:

Ανέμιξε μισό αβοκάντο με μέλι manuka και ελαιόλαδο, τρίψε το στο δέρμα σου μία φορά την εβδομάδα και δες τη λάμψη να εμφανίζεται στην επιδερμίδα σου όπως ποτέ άλλοτε.