Σωρεία make up artists, celebrities, αλλά και make up lovers, την τελευταία περίοδο καταπιάνονται με το mermaid look στο μακιγιάζ των ματιών. Αυτό ξεκίνησε με τα νύχια, πλέον όμως έχει γίνει τάση και για τα μάτια. Μπορεί να φαίνεται κάπως περίπλοκο, αλλά παρακάτω υπάρχουν όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να έχεις το ιδανικό αποτέλεσμα.

Αν ακολουθήσεις πιστά και προσεκτικά τις οδηγίες, θα καταλάβεις πως το να πετύχεις το mermaid eyes look είναι πολύ εύκολο, εντελώς εφικτό και κομψό.

ΒΗΜΑ 1ο: Τελειοποίησε τη βάση

Συνήθως, πρώτα βάφεις τα μάτια σου και μετά χρησιμοποιείς foundation και τα λοιπά. Προκειμένου όμως να πετύχεις το τέλειο mermaid look, πρέπει να ακολουθήσεις την αντίστροφη διαδικασία. Πρώτα χρησιμοποίησε foundation, concealer, καθώς έτσι, οι σκιές σου θα έχουν και καλύτερη απόδοση χρωματικά και καλύτερο blending. Διαφορετικά, το μακιγιάζ σου θα βγει κάπως messy και αυτό σίγουρα δεν το θέλεις.

Byrdie

ΒΗΜΑ 2ο:  Επίλεξε τις σωστές αποχρώσεις σκιών

Το mermaid look έχει να κάνει με fun και τολμηρά χρώματα στην εσωτερική γωνία. Αν θέλεις οι neon σκιές σου να ξεχωρίσουν πρέπει να τις συνδυάσεις με φωτεινή σκιά στην εσωτερική γωνία και άλλες σκιές στο καπάκι, είτε ματ, είτε shimmer. Μην ξεχάσεις να κάνεις καλό blending. Οι ιδανικοί χρωματισμοί για το καπάκι είναι οι δροσεροί τόνοι, όπως το ασημί ή το σαμπανιζέ, ή οι θερμότερες αποχρώσεις, όπως το χρυσό ή το χάλκινο. Η κατάλληλη απόχρωση εξαρτάται από την απόχρωση της επιδερμίδας σου.

ΒΗΜΑ 3ο:  Eyeliner που ξεχωρίζει

Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό στο mermaid look, αλλά ίσως και να θέλεις να το κάνεις προκειμένου να κάνεις πιο έντονο το βλέμμα σου. Εάν πρόκειται να βάλεις eyeliner, θα πρέπει να κάνεις είτε μισή γραμμή, είτε απλά να βεβαιωθείς πως δεν εκτείνεται σε όλο το καπάκι του ματιού. Η διακοπή της γραμμής, θα διασφαλίσει την ομοιομορφία του αποτελέσματος και το focus στα πιο φωτεινά χρώματα που θα κυριαρχούν.

ΒΗΜΑ 4ο:  Νέον απόχρωση στο εσωτερικό του ματιού

Για το εσωτερικό του ματιού, μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε σκιά κρέμα, είτε μια σούπερ σκιά ελεύθερης σύνθεσης. Εάν οι neon αποχρώσεις δεν είναι για σένα, μια παστέλ σκιά μπορεί να επιτύχει το ίδιο αποτέλεσμα με την ίδια ευκολία. Χρησιμοποίησε ένα fluffy πινέλο στην εσωτερική γωνία του ματιού, βάζοντας αρκετό προϊόν, ώστε να φωτίσεις το βλέμμα σου με τις έντονες αποχρώσεις.

Byrdie

ΒΗΜΑ 5ο: Εξισορρόπησε το μακιγιάζ σου με γήινες αποχρώσεις

Το να κρατήσεις τα χείλη και τα μάγουλα πιο ήπια, είναι το κλειδί για να αποθεώσεις το mermaid look με έναν κομψό τρόπο. Ένα κραγιόν κοντά στην απόχρωση των χειλιών σου είναι ό,τι πρέπει. Πιο ματ ή σατινέ επιλογές είναι οι ιδανικές προκειμένου να παραμείνει στο επίκεντρο το έντονο βλέμμα σου, δίχως άλλες φλυαρίες. Επιπλέον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ίδια απόχρωση και για τα μάγουλά σου.

featured image: Byrdie