Οι μεγάλοι πόροι είναι η ζωντανή απόδειξη ότι κάτι απίστευτα μικρό μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό. Και ενώ δεν μπορείς πραγματικά να απαλλαγείς από τους πόρους σου στο σύνολό τους, υπάρχουν μερικά κόλπα του εμπορίου για να μειώσεις την εμφάνισή τους. Να τι πρέπει να γνωρίζεις για να καλύψεις τους ενοχλητικούς πόρους σου.

Hack # 1: Χρησιμοποίησε ένα pore minimizer

Τα pore minimizers λειτουργούν ως ένα είδος εστίασης του προβλήματος και κάνουν τους μεγάλους πόρους να εξαφανίζονται. Είναι gel, διαφανή primers και γεμίζουν τους μικρούς σμηγματογόνους αδένες χωρίς να τους φράζουν εντελώς. Κάνε απαλό μασάζ σε καθαρό δέρμα πριν εφαρμόσεις το μακιγιάζ σου.

Τhe POREfessional, Benefit, sephora.gr

Hack #2: Χρησιμοποίησε compact foundation

Ένα πολύ παχύ, υγρό foundation μπορεί να καθίσει στους πόρους και να τους τονίσει ακόμη περισσότερο. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείς compact συμπαγή προϊόντα που κρύβουν τέλεια τους μεγαλύτερους πόρους. Κάνουν ακόμα το δέρμα να φαίνεται φυσικό και λιγότερο σαν μάσκα. Το καλοκαίρι, συνιστάται επίσης η χρήση πούδρας σε ελεύθερη μορφή, η οποία είναι ελαφρώς ελαφρύτερη στο δέρμα.

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place, notino.gr

Hack # 3: Επίλεξε πινέλο ή σφουγγαράκι μακιγιάζ

Η χρήση των δακτύλων σου μπορεί να κάνει τους πόρους να φαίνονται ακόμη μεγαλύτεροι. Ένα πινέλο, από την άλλη πλευρά, επιτρέπει στο προϊόν να διανέμεται τέλεια στο δέρμα και να δουλεύει βαθύτερα στους πόρους, καθιστώντας τους αόρατους.

Hack #4: Blotting Papers

Οι μεγάλοι πόροι παράγουν συνήθως πολύ σμήγμα, το οποίο κάνει το δέρμα σαν γυαλιστερό, λιπαρό φιλμ. Όσο πιο ενεργά λειτουργούν οι πόροι, τόσο πιο γρήγορα βγαίνει λιπαρότητα κάτω από το μακιγιάζ. Γι’ αυτό, θα πρέπει να κάνεις ταμποναριστές κινήσεις με blotting pepper στη ζώνη Τ. Αυτό θα εξασφαλίσει ομοιόμορφο και ματ φινίρισμα.

Clarins Blotting Papers, notino.gr

Hack # 5: Ξέβαψε το μακιγιάζ σου

Αν και αυτή η συμβουλή συμβάλλει ελάχιστα στους πόρους, θα πρέπει να είσαι σίγουρη ότι ξεβάφεις το μακιγιάζ σου καλά το βράδυ. Διαφορετικά, υπάρχει ο κίνδυνος όλο αυτό το primer και η πούδρα να εισβάλουν βαθιά στους πόρους και να προκαλέσουν ακμή.

Bioderma Sébium H2O, notino.gr
featured photo: Τwenty20.com/DashaPetrenko