Ο καθένας είναι διαφορετικός και παίρνει χαρά με από διαφορετικά πράγματα. Όμως, υπάρχουν μερικοί συνήθεις τρόποι που μπορείς να εφαρμόσεις, όταν θέλεις να κάνεις κάποιον να χαμογελάσει και να αλλάξει διάθεση.

Το να μπορείς να κάνεις τους άλλους να χαμογελούν είναι αρετή. Και ακόμα κι αν είναι ανιδιοτελές, το να κάνεις κάποιον να χαρεί κάνει κι εσένα να νιώθεις καλύτερα. Η χαρά άλλωστε είναι μεταδοτική.

Όλοι έχουμε μέσα μας αυτή την ενσυναίσθηση που μας παρακινεί να κάνουμε τους άλλους να αισθάνονται καλά. Και στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι δύσκολο.

Πώς να κάνεις λοιπόν κάποιον να χαρεί και να νιώσει αμέσως καλύτερα;

  • Στείλε λουλούδια

Αν θέλετε να φτιάξεις τη διάθεση μιας γυναίκας, μιας φίλης, της μαμάς σου το να της στείλεις λουλούδια είναι πάντα μία υπέροχη κίνηση. Αν δε ξέρεις και το αγαπημένο της λουλούδι τότε έχεις δύο στα δύο.

  • Αγόρασε τους εισιτήρια για να κάνουν κάτι που αγαπούν

Αγόρασε εισιτήρια για μία αγαπημένη τους παράσταση, συναυλία ή αθλητικό γεγονός. Καμιά φορά οι αγαπημένοι μας θέλουν μία μικρή ώθηση για να βγουν από το σπίτι.

  • Οργάνωσε ένα πάρτι έκπληξη

Ακόμα κι αν δεν είναι γενέθλια, γιορτή ή κάποιο σημαντικό γεγονός λίγοι και καλοί φίλοι ή συγγενείς μπορεί να κάνουν τον άλλο να ξεχαστεί, να χαμογελάσει και να περάσει όμορφα. Οι στιγμές εξάλλου είναι η ευτυχία.

  • Δείπνο έκπληξη ή βόλτα έκπληξη

Ακόμα κι αν λένε ότι δεν θέλουν, εμφανίσου στο κατώφλι του φίλου σου και κάνετε. Συχνά, όταν κάποιος δεν νιώθει ο εαυτός του, απορρίπτει τις προσκλήσεις και επιλέγει να καθίσει μόνος του. Όμως μία βόλτα, ένας περίπατος ακόμα κι αν δεν κάνει κάτι ιδιαίτερο μπορεί να του φτιάξει τη διάθεση.

  • Δείξε απλά ενδιαφέρον

Εάν κάποιος που ξέρεις κι αγαπάς είναι στα κάτω του μπορείς πάντα να είσαι εκεί. Ένας καφές, ένα ποτήρι κρασί, μία αγαπημένη σειρά, μία συζήτηση είναι τρόποι για να δείξεις ότι νοιάζεσαι. Και μερικές φορές αυτό είναι υπέραρκετο.

  • Comfort Food

Δεν έχει άλλωστε τυχαία το όνομα αυτό. Αν γνωρίζεις το αγαπημένο comfort food του ατόμου που θέλεις να κάνεις να χαρείς, πέρνα από το σπίτι του και μαγειρέψτε μαζί. Θα περάσετε ποιοτικό χρόνο και θα νιώσει σίγουρα καλύτερα.

Οι μικρές κινήσεις αγάπης και νοιαξίματος είναι τελικά εκείνες που δείχνουν στους γύρω μας πόσο σημαντικοί είναι. Και καμιά φορά δεν χρειάζεται καμία βαρύγδουπη δήλωση. Χρειάζεται μόνο ένα ‘’είμαι εδώ για σένα’’. Και αρκεί!