Εκτός από το ότι τα κομμωτήρια το μεγαλύτερο διάστημα του 2020 ήταν κλειστά έχει παρατηρηθεί γενικά μία πτώση στη συχνότητα των ραντεβού για βαφή. Και αυτό γιατί τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερες γυναίκες ανακαλύπτουν στην αγορά διάφορα προϊόντα που κάνουν το χρώμα των μαλλιών τους να μένει ζωντανό για μεγαλύτερο διάστημα.

Τα λεγόμενα toners είναι συνήθως σε μορφή gel ή gloss που μπαίνουν στο τελείωμα του styling τονίζουν το υπάρχον χρώμα και δίνουν λάμψη. Τα toners δε μπορούμε να πούμε ότι είναι κάποιο συγκεκριμένο προϊόν. Mέσα σε αυτά περιλαμβάνονται και οι ημιμόνιμες βαφές, τα glosses, τα conditioner αλλά και οι μάσκες με χρωστικές ουσίες. Αυτές οι χρωστικές διαρκούν 2 με 4 εβδομάδες.

Προϊόντα από αυτά με μπλε και μωβ χρώμα είναι για να τονίζουν ξανθά μαλλιά δίνοντας τους λάμψη, αφαιρώντας τους τυχόν λεκέδες και απομακρύνοντας σημεία που κιτρινίζουν.

Τι πρέπει να γνωρίζεις σχετικά με τα toners:

  • Μπορούν να σκουρύνουν τα μαλλιά κατά μισό τόνο (δηλαδή ελάχιστα)
  • Λειτουργούν ιδανικά σε φυσικά ξανθά ή ξανοιγμένα μαλλιά.
  • Μπορείς να τα εφαρμόσεις σε όλο το μαλλί ή μόνο σε κάποιες τούφες ή και μόνο στις άκρες σου για πιο extreme αποτέλεσμα.
  • Όσο πιο συχνά λούζεσαι τόσο πιο γρήγορα φεύγει.
  • Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις toner και στο σπίτι.

Eπίσης μπορείς να τσεκάρεις τα spray κάλυψης της ρίζας που υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων τα οποία μπορούν να παρατείνουν το χρόνο που θα επισκεφτείς ξανά το κομμωτήριο για βαφή.

Ένα κόλπο για να φαίνεται πιο φυσικό το αποτέλεσμα είναι να το τοποθετείς στο μπροστινό μέρος των μαλλιών χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα για να μπαίνει ακριβώς στα σημεία που θέλεις να χρωματίσεις χωρίς να λερώνεις το δέρμα μας.

Σίγουρα όλα αυτά τα είδη δεν αντικαθιστούν σε μόνιμη βάση τις επισκέψεις μας στους χώρους ομορφιάς, όμως βοηθούν στο να αισθανόμαστε πολύ καλύτερα με την εμφάνισή μας τώρα ειδικά που είμαστε περισσότερο στο σπίτι αλλά και για όταν το τρέξιμο και η καθημερινότητα μας κάνουν να αναβάλουμε κάποιες φορές τα ραντεβού μας στο κομμωτήριο.