Ωραίες οι ρομαντικές ταινίες. Το στόρι τους συνήθως «κλασικό», οδηγεί σε ένα happy end. Φυσικά οι δυσκολίες ανάμεσα στο ζευγάρι σπάνια καταλήγουν στον χωρισμό.  Ένα φιλί και μια αγκαλιά είναι αρκετά για να οδηγήσουν τη σχέση σε ένα αίσιο τέλος. Στο μεταξύ, οι καταφέρνουν να ζουν οι έρωτες της μεγάλης οθόνης «καλά». Θα καταφέρουμε εμείς ποτέ να ζήσουμε “καλύτερα” στην πραγματική ζωή.

Η διάρκεια απαιτεί «τρόπο» και όχι «κόπο»

Αντί να επιλέξεις να αποχωρήσεις από όλα εκείνα που δεν αντέχεις σε εκείνον ή εκείνη, προτίμησε να το δουλέψεις λιγάκι παραπάνω. Είτε η σχέση σου αντιμετωπίζει εμπόδια, είτε παραμένει στάσιμη, είτε αποφεύγει να καταλήξει κάπου, αυτό που έχει ουσιαστική σημασία είναι ο τρόπος με τον οποίο επιλέγετε από κοινού να αλλάζετε το τοπίο της σχέσης σας. Πάντα σύμφωνα με τα δεδομένα σας. Χρειάζεται σε πρώτη φάση να επικεντρωθείτε στο «τώρα» και ύστερα να αναρωτηθείτε από κοινού: Τι συμβαίνει στο «εγώ» μου και γιατί αισθάνομαι ότι «δεν προβλέπεται να συνεχίσουμε μαζί στο μέλλον»; 4 μικρά και «θαυματουργά» βήματα για να ακολουθήσεις!

Βήμα Πρώτο: Χρησιμοποίησε την «πλήξη» ως αφορμή για δράση

Κανείς ποτέ δεν σήκωσε το χέρι του και είπε: Θέλω να ζήσω μια πληκτική σχέση. Όμως η πλήξη πάντα εξυπηρετεί έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό. Όπως για παράδειγμα το κινητό μας, μας υποδεικνύει ότι η μπαταρία του είναι χαμηλή, έτσι και η πλήξη είναι η πιο έγκαιρη προειδοποίηση στο να αναγνωρίσουμε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να επαναφορτίσουμε τη σχέση μας.

Σε διαφορετικούς χρόνους να ξέρεις πως όλες οι σχέσεις βιώνουν πλήξη. Εάν θες να δεις να αλλάζει αυτό, τότε χρειάζεται να επιστρέψετε σε πράγματα και καταστάσεις όπου και οι δύο έχετε την τάση να απολαμβάνετε. Τι θα έλεγες ας πούμε για μια βόλτα; Θα μπορούσατε να συζητήσετε τα νέα της ημέρας σας και φυσικά όλα εκείνα που σας προβληματίζουν. Επιλέξτε δραστηριότητες που στόχο έχουν να ανανεώσουν, αλλά και να βελτιώσουν τη συναισθηματική σας κατάσταση. Δράστε! Όπως θα κάνατε εάν βρισκόσασταν και στην αρχή της σχέσης σας. Τότε αν θυμάσαι δεν χρειαζόταν ιδιαίτερο κόπο, γιατί να χρειάζεται στο παρόν λοιπόν εφόσον υπάρχουν γρήγορες και αποτελεσματικές λύσεις;

Τα 8 πιο σημαντικά χαρακτηριστικά μιας υγιούς σχέσης και πώς θα τα κατακτήσετε
Thought Catalog

Βήμα Δεύτερο: Φλερτάρετε όπως παλιά

Θυμάσαι εκείνο το συναίσθημα που ένιωθες στις αρχές; Mήπως σε γύρισα αρκετά πίσω; Eαν έχεις ξεχάσει πως μοιάζει το να φλερτάρετε, τότε μάλλον η πλήξη του σταδίου έχει χτυπήσει και τη δική σας πόρτα. Φερθείτε έξυπνα και αντί να περιμένετε την «πλήξη» να συνεχίσει το παιχνίδι της, επιλέξτε να είστε από κοινού πιο ενεργοί σε αυτή τη σχέση. Σίγουρα η άνεση και η οικειότητα είναι μεγάλα προνόμια για να απολαμβάνετε. Ακόμα πιο σπουδαίο όμως είναι το να μπορείτε να αφήνετε τη ρουτίνα, αναβιώνοντας όσο πιο συχνά μπορείτε το πάθος που είχατε στην αρχή. Για να κρατηθεί η φλόγα ζωντανή δεν χρειάζονται κάποια tips, απλώς σκέψου τι είναι εκείνο που θα ήθελες να κάνει ή να πει σε εσένα ο σύντροφος σου και κάνε ακριβώς αυτό! Ένα όμορφο κομπλιμέντο ή ένα ραντεβού για δύο είναι σίγουρα ένα πρώτο βήμα για να επανέρθει η φλόγα στη σχέση σας.

Βήμα Τρίτο: Ασχολήσου περισσότερο με τον εαυτό σου

Ποιος σου είπε ότι το να αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου μοιάζει με πράξη εγωιστική; Το να σε φροντίζεις είναι απαραίτητη προϋπόθεση στο να καταφέρεις να νιώθεις καλά και μέσα στη σχέση σου. Σίγουρα θα έχεις ακούσει πως το να βρίσκεσαι όλη μέρα- κάθε μέρα με τον σύντροφό σου δεν είναι υγιές, ούτε φυσικά και το να απομακρύνεστε και οι δυο από τις κοινωνικές σας συναναστροφές. Εάν επιζητάς λοιπόν μια σχέση με διάρκεια, πρώτα από όλα χρειάζεται να δημιουργήσεις τις βάσεις για μια σχέση διαρκείας με τον εαυτό σου.

6 ζώδια που κρύβουν τον πραγματικό τους εαυτό σε μια σχέση
PopSugar

Βήμα Τέταρτο: Επικεντρώσου στα θετικά του συντρόφου σου

Πόση επικριτικότητα πιστεύεις ότι αντέχει το ταίρι σου; Aντικειμενικά να το δεις, ενώ είναι σημαντικό να επισημαίνουμε όσα μας ενοχλούν στον άλλο, όταν αυτό γίνεται συστηματικά, τότε δεν πρόκειται κανείς από τους δύο να βγει κερδισμένος. Εάν θέλεις να σε σέβεται, τότε θα πρέπει να τον/τη σέβεσαι! Εάν θέλεις να σε στηρίζει, τότε θα πρέπει αντίστοιχα να τον/την στηρίζεις και φυσικά εάν θέλεις να είναι ο πιο θερμός υποστηρικτής σου, τότε οφείλεις να κάνεις ακριβώς το ίδιο. Δράση- αντίδραση!

Τα πράγματα είναι αρκετά απλά, όσο και αν μοιάζουν μερικές φορές περίπλοκα. Για την περιπλοκότητα λοιπόν που βιώνουμε σπάνια ευθύνεται η «μοίρα» μας. Αφού εν τέλει θέλουμε τόσο πολύ να διατηρηθεί η σχέση μας μέσα στο χρόνο, τότε γιατί δεν κάνουμε το πιο απλό; Να πιστέψουμε στον εαυτό μας όπως και στη δυναμική της σχέσης μας. Εάν πιστεύεις σε εσένα και στον σύντροφό σου, τότε στα αλήθεια μπορείς να δημιουργήσεις τις πιο γερές βάσεις για μια σχέση που θα αντέχει σε ό,τι και αν φέρει ο χρόνος.

Nα θυμάσαι πως η αγάπη που παίρνεις σπάνια διαφέρει από την αγάπη που επιλέγεις να δίνεις. Φέρσου, λοιπόν, έξυπνα και πρωτίστως με ειλικρίνεια.

featured image: Elite Daily