Το highlighter είναι ένα beauty προϊόν που οι περισσότερες έχουμε χρησιμοποιήσει λάθος ή – στη χειρότερη περίπτωση- υπερβολικά. Για καλή μας τύχη βέβαια υπάρχουν πλέον στην αγορά αρκετά είδη highlighter σε διάφορους τόνους και υφές.

Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι η επιλογή του σωστού highlighter ανάλογα με το beauty look που επιθυμείς να πετύχεις.

The Real Glow

Θα ξεκινήσω από την υπερβολή γιατί πιστεύω πως αυτό το look είναι το συνηθισμένο που θα επέλεγε μια γυναίκα για να πετύχει την απόλυτη λάμψη. Στο συγκεκριμένο look θα επιλέξουμε ένα highlighter σε μορφή cream- to powder και θα το τοποθετήσουμε με ένα πινέλο fan ή ένα beauty blender. Έτσι θα πετύχουμε ένα αποτέλεσμα που θα βασίζεται στο highlighter καθώς θα το έχουμε τοποθετήσει στα ζυγωματικά, στα κόκαλα των φρυδιών, στη μύτη, στη γραμμή των χειλιών και στις γωνίες.

Για να καταλάβεις περισσότερα διάβασε για Τα πινέλα που κάθε κορίτσι πρέπει να έχει στο νεσεσέρ του.

Image source: look.co.uk
Image source: look.co.uk

Shimmery Glow

Στο συγκεκριμένο το highlighter θα προστεθεί αφότου έχουμε ολοκληρώσει το μακιγιάζ. Αν θέλεις λοιπόν να δώσεις μια μικρή δόση λάμψης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα shimmery προϊόν σε μορφή πούδρας και να το τοποθετήσεις με ένα fan πινέλο στα ζυγωματικά και στα κόκαλα των φρυδιών.

Fresh Look

Αν θες να πετύχεις ένα fresh και νεανικό τελείωμα, τότε αυτό το look είναι για σένα. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να κάνεις ένα mix ενός liquid illuminator με μια ενυδατική κρέμα. Έτσι το αποτέλεσμα θα είναι αρκετά φυσικό και θα δημιουργεί την αίσθηση ενός υγρού στοιχείου στα ζυγωματικά.

Image source: diez.md
Image source: diez.md

Matte Look

Σε αυτή την περίπτωση θα επιλέξουμε ένα πιο ασφαλές αποτέλεσμα για τα κορίτσια που δεν αγαπούν την υπερβολή στη λάμψη. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα προϊόν χωρίς το έντονο shimmer και να κάνουμε ένα mix με concealer ώστε να πετύχουμε τη matte υφή. Εδώ θα δώσουμε βάση κυρίως στα ζυγωματικά και λίγο στη μύτη.

Δες επίσης: Ποια είδη αντηλιακών να χρησιμοποιήσεις για να μην καταστρέψεις το μακιγιάζ σου.

featured image: stylecaster.com