Όταν η γυμναστική γίνεται βασικό κομμάτι της καθημερινότητάς σου, μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό σου. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και το δέρμα σου, που επωφελείται από τις ευεργετικές ορμόνες. Παρ’όλα αυτά, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι απίθανο να προκαλέσει διάφορα σπυράκια είτε στο πρόσωπο είτε στο υπόλοιπο σώμα. Ειδικά οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν ακμή, είναι ακόμη πιο επιρρεπείς σε αυτά.

Οι κλειστοί πόροι, ο ιδρώτας και η έλλειψη ενυδάτωσης είναι βασικοί “σύμμαχοι” της ακμής και των σπυριών. Αν καταφέρεις να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά μερικές εστίες σαν κι αυτές, θα προστατεύσεις και το δέρμα σου σωστά.

Ξεκίνα τη γυμναστική με καθαρό πρόσωπο

Είναι σημαντικό να ξεκινάς τη γυμναστική σου με καθαρό πρόσωπο και ανοιχτούς πόρους. Αφαίρεσε προηγουμένως το makeup σου και πλύνε καλά το πρόσωπο σου με ένα σαπούνι καθαρισμού. Αν πάλι ψάχνεις μία πιο αποτελεσματική λύση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα βαμβακερό headband που θα κρατήσει τον ιδρώτα μακριά από το πρόσωπό σου. Μην ξεχάσεις να πλύνεις το πρόσωπο σου αμέσως μετά τη γυμναστική.

Χρησιμοποίησε πάντοτε μία καθαρή πετσέτα

Ξέρουμε πως ήδη χρησιμοποιείς μία πετσέτα στη γυμναστική σου. Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι αυτή η πετσέτα να είναι πάντοτε καθαρή. Σε κάθε σου σκούπισμα, συσσωρεύονται σε αυτή σκόνη, βακτήρια και ιδρώτας. Το τελευταίο πράγμα που θες είναι να τα ξαναφέρεις αυτά στην επιδερμίδα σου την επόμενη φορά που θα γυμναστείς.

Καθάρισε τον εξοπλισμό σου

Ακόμη κι αν πρόκειται για δικό σου εξοπλισμό που δεν τον μοιράζεσαι με κανέναν άλλον, είναι σημαντικό να τον διατηρείς καθαρό. Συχνά κατά τη διάρκεια της γυμναστικής πιάνεις το πρόσωπο σου και δεν θες να μεταφέρεις τα μικρόβια και τα βακτήρια αυτών απευθείας πάνω σου.

Κάνε πάντοτε μπάνιο μετά τη γυμναστική

Το μπάνιο μετά τη γυμναστική είναι μία βασική αρχή υγιεινής. Ωστόσο, για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν συχνά ξεσπάσματα ακμής είναι ακόμη σημαντικότερο. Είτε πρόκειται για το πρόσωπο, είτε για το σώμα σου, ένα ντουζ είναι πάντοτε απαραίτητο. Το βασικότερο είναι να απομακρύνεις τα λερωμένα ρούχα από πάνω σου ώστε να αναπνεύσει η επιδερμίδα σου.