Έκλεισες το επόμενο σου ταξίδι, με παρέα, οικογένεια, ή το έτερον ήμισυ, δεν έχει καμία σημασία και θα περάσεις τέλεια όπως και να έχει. Η χαρά σε κατακλύζει ολόκληρη έτσι κι αλλιώς. Το μόνο σου άγχος είναι ήδη η βαλίτσα σου και το πως να τα χωρέσεις όλα μέσα. Δικαιολογημένο το άγχος, μιας κι εννιά στις δέκα φορές, η βαλίτσα δεν κλείνει.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά

Αρχικά, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις μικρότερη τσάντα. Όσο περισσότερα ταξίδια κάνεις, τόσο περισσότερο συνειδητοποιείς ότι less is more. Ένας πραγματικός ταξιδιώτης, μαθαίνει, εμπειρικά, τι χρειάζεται και τι όχι στα ταξίδια του. Έτσι, η βαλίτσα φεύγει και έρχεται το backpack ή μια πολύ βαλίτσα.

Σε αυτό το κείμενο θα διαβάσεις πώς μπορείς να χωρέσεις τα πάντα σε ένα απλό backpack ή σε μια μικρή βαλίτσα, και να ελαφρύνεις το ταξίδι σου, χωρίς να σου λείψει τίποτα:

1. Τύλιξε τα ρούχα σου σε ρολό. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χώρο σου γλυτώνει αυτή η απλή τεχνική. Σου δίνει τη δυνατότητα να χωρέσεις μέχρι και τα διπλά ρούχα.

2. Χρησιμοποίησε ξεχωριστά ειδικά τσαντάκια για ταξίδια μέσα στο backpack σου. Η διαδικασία αυτή, εκτός από το ότι σου δίνει χώρο, σε βοηθάει να οργανώσεις τα πράγματά σου. Πόσο μάλλον αν σκοπεύεις να ταξιδέψεις σε περισσότερους από έναν προορισμούς. Κάθε φορά, παίρνεις το τσαντάκι που χρειάζεσαι χωρίς να ανακατεύεις τη τσάντα και τα πράγματα σου. Η καλή οργάνωση είναι το παν!

3. Τοποθέτησε μικρότερα αντικείμενα μέσα σε μεγαλύτερα. Φαντάσου πόσο χώρο θα γλίτωνες αν έβαζες τις κάλτσες μέσα στα παπούτσια σου ή αν δίπλωνες τα εσώρουχα σου μαζί με τα παντελόνια σου.

4. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου, φορά τα πιο “βαριά” σου ρούχα. Είναι αδιανόητο να προσπαθήσεις να χωρέσεις ένα παλτό μέσα στην τσάντα σου, καλύτερα να το φορέσεις. Κάνε layering για να ταξιδέψεις. Και χώρος σου μένει και δεν φορτώνεσαι με περιττό βάρος.

5. Σκέψου διπλά και τριπλά τα είδη τεχνολογίας που θα πάρεις μαζί σου. Πολλοί άνθρωποι, στα ταξίδια παίρνουν μαζί τους laptop,tablet, κάμερα και τα συναφή. Ταυτίζεσαι, σωστά; Σιγουρέψου, λοιπόν, για το τι χρειάζεσαι και μην πάρεις μαζί σου κάτι, έχοντας στο νου σου το ενδεχόμενο του “μήπως χρειαστεί”.

6. Χρησιμοποίησε όλους τους χώρους της τσάντας σου. Μην υποτιμήσεις και μην αφήσεις ανεκμετάλλευτη καμία θήκη ή τσεπάκι. Όλα έχουν τη χρησιμότητα τους σε μια βαλίτσα ή σάκο.

7. Σχεδίασε από πριν τα outfits σου προκειμένου να αποφύγεις να πάρεις μαζί σου περιττά ρούχα. Αποφάσισε τι θες να φορέσεις, κάνε τα mix& match σου και προνόησε. Επιπρόσθετα, επίλεξε ρούχα – κλειδί, τα οποία θα μπορείς να ξανά φορέσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου. Αν έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα του τι θέλεις να φορέσεις, είναι πιο εύκολο το πακετάρισμα.

8. Χρησιμοποίησε τσάντες αποθήκευσης κενού αέρος. Είναι οι κλασικές διαφανείς θήκες, που κλείνουν αφαιρώντας τον αέρα και μικραίνουν το μέγιστο δυνατό. Είναι φοβερά πρακτικές, και δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χώρο μπορούν να σου γλυτώσουν.

Extra συμβουλές :

*Δεν χρειάζεσαι σε καμία περίπτωση περισσότερα από δύο ζευγάρια παπούτσια. *Δεν χρειάζεσαι πολλά πανωφόρια και παλτό. *Αν ταξιδεύεις χειμώνα, ζεστά ρούχα, κασκόλ, γάντια, beanie είναι must, αλλά φόρεσε τα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Μην τα πακετάρεις. *Μην το παρακάνεις με τα καλλυντικά και τα είδη υγιεινής και περιποίησης. Μόνο τα απαραίτητα αρκούν. *Αγόρασε βαλίτσα ή σάκο καλής ποιότητας, για να αντέξει το πακετάρισμα, το έξτρα βάρος και όγκο.

 featured image: elitedaily.com