Η λάθος απόχρωση ρουζ, μπορεί να καταστρέψει ολόκληρο το μακιγιάζ σου. Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις και το να επιλέξεις ποια είναι η σωστή για εσένα με βάση τον τόνο του δέρματος σου, μπορεί να σε προβληματίζει. Με τις παρακάτω συμβουλές θα γίνει ακόμα πιο εύκολο.

Πως να βρεις το σωστό ρουζ με βάση τον τόνο του δέρματος σου

Όταν ψάχνεις το σωστό ρουζ με βάση τον τόνο του δέρματος σου, θα πρέπει να έχεις στο νου σου και τους υποτόνους σου. Δεν είσαι σίγουρη γι’ αυτούς; Γύρισε τον καρπό σου και κοίταξε τις φλέβες σου. Αν είναι πράσινες, έχεις ζεστούς υποτόνους. Εάν είναι μπλε ή μοβ, έχεις ψυχρούς υποτόνους. Διάλεξε μια απόχρωση ρουζ που έχει τόνους που συνδυάζονται με το δέρμα σου για το καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχεις ζεστούς ή κίτρινους υποτόνους, θα ψάχνεις για μια πορτοκαλί ή κόκκινη βάση. Εάν έχεις ψυχρούς υποτόνους, ένα ρουζ με μπλε ή ροζ βάση, είναι μια καλή επιλογή. Εάν έχεις ουδέτερους υποτόνους, είσαι τυχερή, γιατί οι περισσότερες αποχρώσεις ρουζ θα κολακεύουν στο δέρμα σου. Αυτό σημαίνει ότι καλό θα ήταν να προτιμήσεις πιο απαλές, πιο ψυχρές αποχρώσεις σε αντίθεση με έντονες, φωτεινές αποχρώσεις.

Το καλύτερο ρουζ για ανοιχτόχρωμο δέρμα (fair skin)

Οι καλύτερες επιλογές για ανοιχτόχρωμα δέρματα είναι τα ανοιχτά ροζ και τα ροδακινί ρουζ. Εάν αισθάνεσαι τολμηρή και θέλεις να δοκιμάσεις ένα κοράλλι, δαμασκηνί ή άλλο έντονο ρουζ, απλώς εφάρμοσε ένα καθαρό στρώμα χρώματος για να αποφύγεις μια έντονη αντίθεση.

Το καλύτερο ρουζ για μεσαίο δέρμα (medium skin)

Ποια είναι η καλύτερη απόχρωση για πιο μαυρισμένα δέρματα; Οι ροζ και ροδακινί αποχρώσεις είναι και για το δικό σου δέρμα ιδανικές. Η διαφορά σου με αυτές που έχουν ανοιχτή επιδερμίδα είναι ότι δε χρειάζεται να φοβάσαι τα έντονα χρώματα σε ρουζ. Για παράδειγμα μια μοβ απόχρωση μπορεί άντε να «φορεθεί» σε εσένα με μεσαία επιδερμίδα.

Το καλύτερο ρουζ για σταρένιο (olive) δέρμα

Εάν έχεις το κλασικό σταρένιο (olive) δέρμα, είσαι τυχερή! Ο πλούσιος τόνος του δέρματος σου απαιτεί βαθύ ρουζ χρώμα. Σκέψου τα δαμασκηνί, τα φωτεινά κοραλί, τα ροζ και τα πλούσια καφέ χρώματα.

Το καλύτερο ρουζ για σκούρο δέρμα (dark skin)

Το κόκκινο είναι το χρώμα σου! Όταν πρόκειται για το καλύτερο ρουζ για σκούρο δέρμα, μπορείς να αισθανθείς ελεύθερη να επιλέξεις δραματικούς, πλούσιους τόνους χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς για τη δημιουργία μιας ανεπιθύμητης, υπερβολικά σκληρής αντίθεσης. Το κόκκινο και το πορτοκαλί είναι ιδιαίτερα κολακευτικό στο δέρμα σου, όπως και οι αποχρώσεις του καφέ.

featured photo: Unsplash.com/@tahegri