Πώς να βρεις τον καλύτερο κομμωτή.

Το μοναδικό life hack που θα χρειαστούν τα μαλλιά σου για ακόμη έναν χειμώνα είναι τον κατάλληλο κομμωτή. Αυτός που θα σώσει την καθημερινότητά σου και θα εξαφανίσει τις bad hair days, θα τους δώσει σχήμα, όγκο και φυσικά υγεία. Για να βρεις τον κατάλληλο για εσένα ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

  • Επισκέψου διάφορα κομμωτήρια: Φυσικά δεν εννοώ να πάρεις με τη σειρά όλα τα κομμωτήρια της γειτονιάς σου αγκαλιά με ένα κέικ ή σοκολατάκια. Αντιθέτως, προσπάθησε να αλλάζεις συχνά κομμωτές μέχρι να βρεις αυτόν που σου ταιριάζει. Φρόντισε το προσωπικό του κάθε καταστήματος να είναι πρόσχαρο και βοηθητικό με τους πελάτες του. Το μόνο που έχεις να κάνεις μόλις βρεθείς σε ένα από αυτά είναι να «εκμεταλλευτείς» όλες τι γνώσεις τους.
  • Έλεγξε τις τιμές: Πριν κλείσεις ραντεβού σε κάποιο κομμωτήριο ενημερώσου για τις τιμές και διάλεξε το πακέτο που σε συμφέρει περισσότερο.
  • Βρες το δεύτερο σπίτι σου: Είναι πολύ μα πολύ σημαντικό ο χώρος να σε εμπνέει να μείνεις για ώρες εκεί (έστω και χωρίς τις πυτζάμες σου).
  • Ρώτα: Γίνε ο δημοσιογράφος του εαυτού σου. Κάνε ερωτήσεις για το υλικό που χρησιμοποιείται στις βαφές –φήμες λένε ότι πλέον στο decapage χρησιμοποιείται μία ουσία που δεν καίει το μαλλί-, τα προϊόντα styling που θα χρειαστείς και για την περιποίησή σου.
  • Κάνε την έρευνά σου: Το ξέρεις ότι ζεις στην εποχή της εικόνας και των social media. Οπότε την επόμενη φορά που θα μπεις στον λογαριασμό σου στο Instagram ή στο Facebook για να τσεκάρεις πόσα likes συγκέντρωσες, πέρνα κι μία βόλτα από τους λογαριασμούς κομμωτών ή κομμωτηρίων.