Παρόλο που είναι εύκολο όταν πηγαίνεις σε φυσικό κατάστημα να διαλέξεις το σωστό μέγεθος, αφού τα δοκιμάζεις επιτόπου και αποφασίζεις, όταν καλείσαι να ψωνίσεις από κάποιο online shop τα πράγματα δυσκολεύουν. Άλλες φορές είναι μεγαλύτερα τελικά, άλλες φορές μικρότερα και απογοητεύεσαι γιατί το περίμενες πως και πως.

Για αυτό σου συγκεντρώσαμε κάποια tips για να μη ξανά αγοράσεις κάποιο δαχτυλίδι και είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο από αυτό που θα έπρεπε.

Πώς να βρεις το σωστό μέγεθος στα δαχτυλίδια σουυ (1)
unsplash.com/@maddibazzocco

#1. Μετράμε το σωστό δάχτυλο. Προφανώς δεν είναι όμοια μεταξύ τους από χέρι σε χέρι για αυτό και καλό είναι να μετρήσεις το δάχτυλο για το οποίο προορίζεται το δαχτυλίδι που ψάχνεις.

*Καλό είναι να θυμάσαι πως αυτά που είναι πιο συμπαγή σαν σχέδιο και πιο φαρδιά, συνήθως είναι και πιο στενά σα μέγεθος άρα επιλέγεις κάτι παραπάνω.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι πως τα χέρια μας περιστασιακά πρήζονται, είτε από την κούραση αλλά και είτε από τη ζέστη οπότε καλό είναι να μη κάνεις μια φορά τη μέτρηση, αλλά να τη φρεσκάρεις.

#2. Θα χρειαστείς ένα κορδόνι, ένα στυλό και έναν χάρακα. Περνάς περιμετρικά το κορδόνι στο επιθυμητό δάχτυλο, σημαδεύεις με το στυλό και μετά το μετράς με τον χάρακα. Αφού μάθεις τα εκατοστά, μπαίνεις στο αντίστοιχο μεγεθολόγιο του e-shop και βρίσκεις την αντιστοιχία.

#3. Εναλλακτικά, χρησιμοποίησε μετρητή μεγέθους για δαχτυλίδια που μπορείς να βρεις και online.

Αν πάλι δε σε βολεύουν αυτοί οι τρόποι, ή θέλεις να αγοράσεις δαχτυλίδι για κάποιον κρυφά χωρίς να τον ρωτήσεις ευθέως ποιο είναι το νούμερο του υπάρχει μια εναλλακτική λύση η οποία λένε πως είναι πολύ αποτελεσματική. Μέτρησε τη διάμετρο ενός άλλου δαχτυλιδιού που προορίζεται για το ίδιο δάχτυλο και έχει δοκιμαστεί και με το μεγεθολόγιο του site που θα κάνεις την αγορά, θα βρεις την αναλογία και το μέγεθος που του αντιστοιχεί.