Πάντα ονειρευόσουν να δουλεύεις από το σπίτι. Οι ιδέες και μόνο του να μένεις με τις πιτζάμες όλη μέρα, να μην χρειάζεται να αντιμετωπίσεις την κίνηση το πρωί, να “τρως σωστά” και να γυμνάζεσαι ήταν αρκετά σημαντικοί λόγοι στο μυαλό σου για να το εξιδανικεύεις. Όμως αντί για όλα αυτά, είτε δεν τρως καθόλου, είτε τρως ασταμάτητα. Υπάρχουν βράδια που απλά δουλεύεις μέχρι τις 3 ακόμα και αν η δουλειά που χρειαζόταν να ολοκληρώσεις ήταν ελάχιστη. Η μόνη “θετική” προσθήκη στη ζωή σου είναι ότι τελείωσες επιτέλους εκείνη τη σειρά που έβλεπες… μαζί με άλλες τέσσερις σειρές που στιγμιαία σου κίνησαν την περιέργεια. Έχεις αρχίσει να θεωρείς ότι η δουλειά από το σπίτι έχει γίνει πολύ πιο απαιτητική από πριν. Λοιπόν όχι. Άνοιξε τα μάτια σου. Το πρόβλημά σου είναι η  αναβλητικότητα. Διάβασε παρακάτω πώς θα την αντιμετωπίσεις.

Έχε αυτογνωσία

Προσπάθησε να ανιχνεύσεις ποια συναισθήματα προσπαθείς να καλύψεις όταν αποχαυνώνεσαι κάνοντας scroll στο instagram. Σίγουρα μπορείς να το κάνεις σαν μικρό διάλειμμα, αλλά το έχεις κάνει σχεδόν αυτοματοποιημένα για 12η φορά σήμερα και είναι μόλις εντεκα το πρωί.

Η άρνηση δεν είναι λύση – Επιβράβευσε καλύτερα τον εαυτό σου

Υποσχέσου στον εαυτό σου ότι όταν τελειώσεις τη δουλειά θα κάνεις ένα ζεστό αφρόλουτρο. Προγραμμάτισε να δεις την ταινία που ήθελες μόνο όταν τελειώσεις τις δραστηριότητες που πρέπει. Μπορείς ακόμα να απολαύσεις και ένα ποτήρι κρασί.

Επαναπροσδιόρισε τις δυσκολίες

Αντί να επικεντρώνεσαι στο γιατί είναι δύσκολη η δουλειά που έχεις να κάνεις, επικεντρώσου στην ικανοποίηση που σε διακατέχει όταν την τελειώσεις. Όλα είναι θέμα focus.

Μετάτρεψε τους πειρασμούς σε κάτι άβολο

Βάλε το κινητό σου σε ένα διαφορετικό δωμάτιο. Κλείδωσε τα ακουστικά σου στο ντουλάπι. Μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να κάνει ατελείωτα διαλείμματα. Έτσι κάθε φορά που θα θέλεις να υποκύψεις σε έναν πειρασμό, θα χρειάζεται να ξεβολευτείς. Έτσι, μάλλον θα το αποφεύγεις τελικά.

Συγχώρεσε τον εαυτό σου τις μέρες που απλά δεν μπορεί να το κάνει

Υπάρχουν και δύσκολες ημέρες, αρκεί να μένουν λίγες. Από τη στιγμή που μέσα στη βδομάδα οι δύσκολες ημέρες είναι το πολύ μια με δυο, μπορείς να συγχωρέσεις τον εαυτό σου. Απλά φρόντισε την επόμενη να ξαναμπείς στο πρόγραμμά σου.

featured image: Unsplash | Bruce Mars | @brucemars