Αν δεν μπορείς να σταματήσεις να σκέφτεσαι την αύξηση του μισθού σου ή την προαγωγή που δεν έχει έρθει ακόμα, ήρθε η ώρα να τη ζητήσεις! Βεβαιώσου ότι ο εργοδότης σου γνωρίζει ότι θέλεις αύξηση και μην ξεχάσεις να το αναφέρεις όταν θα συζητάτε σχετικά με την αξιολόγησή σου.

Ποια είναι ωστόσο τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να καταφέρεις τον στόχο σου;

1) Κάνε μία λίστα με τις επιτεύξεις σου

Δημιούργησε μία λίστα με όσα έχεις καταφέρει από την πρώτη μέρα στη δουλειά. Αυτή η λίστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μετέπειτα στο βιογραφικό σου. 

2) Κάνε αισθητή την παρουσία σου

Κάνε αισθητή την παρουσία σου παίρνοντας εθελοντικά μέρος σε καινούργια project με υψηλές απαιτήσεις. 

3) Βρες την οικονομική θέση που σου ταιριάζει

Το να μιλάς για αύξηση μισθού σε καιρούς που η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο, ξέρω πως δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Ωστόσο, μετακίνησε τον εαυτό σου σε εκείνη τη θέση, που με τα project που θα αναλάβεις και τα bonus που θα έχεις, θα φτάσεις ακριβώς εκεί που θέλεις. 

4) Τόνισε όσα έχεις καταφέρει

Όταν ζητάς αύξηση, μην παραπονιέσαι για τους λογαριασμούς που πρέπει να πληρώσεις ή για θέσεις που βρίσκονται άλλοι μέσα στη δουλειά. Η αύξηση έχει να κάνει με όλα αυτά που έχεις καταφέρει εσύ. Παίρνεις αύξηση με το να βοηθάς την εταιρεία να βγάζει περισσότερα, ή με το να βοηθάς την εταιρεία να γλιτώσει χρήματα ή κάνοντας κάτι που κάνεις άλλος δεν είχε καταφέρει στο παρελθόν. 

5) Σκέψου το πλάνο

Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου το πλάνο που έχει η εταιρεία όταν πρόκειται να δώσει κάποια αύξηση ή προαγωγή. Πόσο συχνά γίνεται κάτι τέτοιο μέσα στο χρόνο; Έτσι, όταν είναι η κατάλληλη περίοδος κάνε την συζήτηση που πρέπει. 

6) Βρες ποιο είναι το στιλ σου

Βρες κάτι που να ταιριάζει και στο στιλ του αφεντικού σου. Ο κάθε ένας που εργάζεται στην εταιρεία ξέρεις ότι έχει διαφορετικό στιλ και τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων. Αιτιολόγησε το πώς εσύ με το δικό σου στιλ κάνεις την αλλαγή στον χώρο εργασίας. 

7) Κάνε τη φωνή σου να ακουστεί

Βεβαιώσου ότι όσο πλησιάζει η αξιολόγησή σου οι συζητήσεις και η επικοινωνία σου θα πρέπει να αυξάνεται. Έφερες έναν καινούργιο πελάτη; Παρέδωσες νωρίτερα από τη διορία σου το project; Το project δεν χρειάστηκε τόσα χρήματα όσα ήταν υπολογισμένα εξ αρχής στο budget; Επικοινώνησέ τα όλα αυτά στους συναδέλφους σου και ανάφερε τα μέσω mail με CC το αφεντικό σου.

Πηγή & featured image: popsugarmoney.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου