4 δείκτες στη σχέση που μπορούν να προβλέψουν αν γάμος σας θα είναι επιτυχημένος

4 δείκτες που όρισαν οι ειδικοί για να προβλέψουν αν γάμος σας θα είναι επιτυχημένος

Όταν αποφασίσεις να παντρευτείς σίγουρα θες ο γάμος σου να είναι πετυχημένος και ευτυχισμένος. Ωστόσο, πολλές φορές μπορεί να πέσεις έξω στις προβλέψεις που κάνεις για εσένα και τον σύντροφό σου και το μέλλον να σε βρει διαζευγμένη. Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν 4 πράγματα που δείχνουν εξ αρχής αν είναι καλή ιδέα να ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας με αυτόν τον άνθρωπο.

Κριτική

Έχει πολύ μεγάλη σημασία το πώς εκείνος επικοινωνεί την κριτική που σου κάνει, αλλά και το πως αντιδράς εσύ. Σκοπός μίας σχέσης είναι η καλή επικοινωνία και όχι ο αντίλογος. Όταν σου εκφράζει κάτι που θέλει πρέπει να τον ακούς και να σιγουρεύεσαι πως έχεις καταλάβει τι εννοεί. Μην παίρνεις την κριτική του ως "κακή". Πάρε την ως μία συμβουλή που μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις ένα κομμάτι του εαυτού σου. Αυτή η στάση ενισχύει την οικειότητα και το δέσιμο που υπάρχει μεταξύ σας.

Περιφρόνηση

Ειδικά αν γίνεται μπροστά σε τρίτους είναι μία στάση που δημιουργεί πολύ λάθος πλαίσιο. Δείχνει ότι ο ένας υποτιμά τον άλλον και δεν σας αφήνει να δείτε τη θετική πλευρά. Έτσι σταματάει να υπάρχει θαυμασμός και σεβασμός και η σχέση γρήγορα 'καταρρέει'. Ο καλύτερος τρόπος για να την καταπολεμήσεις είναι να δείξεις ευγνωμοσύνη και εκτίμηση στον άνθρωπό σου. Χρησιμοποίησε πιο συχνά τη λέξη "ευχαριστώ" και αναγνώρισε και τα πιο μικρά πράγματα που κάνει για σένα.

Αμυντική στάση

Αν κάποιος από τους δύο κρατάει αμυντική στάση σημαίνει ότι αισθάνεται την ανάγκη να προστατευτεί από τον άλλον. Η στάση άμυνας δείχνει ότι το άτομο δεν μπορεί να πάρει την ευθύνη του εαυτού του και των επιλογών του και συνεχώς κατηγορεί τον άλλον για όσα συμβαίνουν μέσα στη σχέση. Αν είσαι αυτό το άτομο καλό είναι να κάτσεις να σκεφτείς και τη δική σου στάση απέναντί του και να αρχίσεις να βλέπεις τι θα μπορούσες να κάνεις καλύτερα για να φτιάξεις τα πράγματα.

Δε μιλάς

Το να κρατάς πράγματα που θες να του πεις μέσα σου δεν έχει κανένα νόημα. Ό,τι σε ενοχλεί πρέπει να το συζητάς μαζί του. Μην του κάνεις επίθεση και μην είσαι νευριασμένη. Μίλησέ του ήρεμα και ειλικρινά για αυτά που σκέφτεσαι. Πράγματα που αγνοεί είναι πράγματα που δεν μπορεί να λύσει και αν εσύ του τα κρύβεις κάνεις απλώς την κατάσταση χειρότερη.

Πριν πάρεις, λοιπόν, την απόφαση κάνεις το επόμενο βήμα, παρατήρησε το πώς συμπεριφέρεστε και οι δύο σε σχέση. Αν σε κάτι από αυτά δεν τα πάτε καλά τότε μπορείτε να προσπαθήσετε να βελτιωθείτε και να καταφέρετε να μετατρέψετε τα εμπόδια που σας χωρίζουν σε γέφυρες που θα σας φέρουν πιο κοντά.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.