Ακόμα και τώρα, που η κυκλοφορία των πολιτών έχει περιοριστεί, για να αγοράσεις τα βασικά από το σούπερ μάρκετ νιώθεις την ανάγκη να φορέσεις τα αγαπημένα σου δαχτυλίδια και κολιέ; Είσαι από τις γυναίκες που δε βγάζουν ποτέ τα κοσμήματά τους (ούτε στον ύπνο); Ό,τι κι αν ισχύει, ο παρακάτω οδηγός θα σου φανεί χρήσιμος.

Η αλήθεια είναι πως τα δαχτυλίδια σου δε μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι με το σαπούνι και το αντισηπτικό σου

Τα βαριά καθαριστικά προϊόντα φθείρουν τους λίθους και δημιουργούν θαμπάδα στα κοσμήματα. Αν έχεις μείνει με την απορία του πώς μπορείς να καθαρίσεις τα αγαπημένα σου κοσμήματα, εν μέσω πανδημίας, η ιδιοκτήτρια κοσμηματοπωλείου στη Νέα Υόρκη, Elizabeth Doyle, έδωσε κάποιες σημαντικές συμβουλές στη Vogue.

COVID-19 αυτός είναι ο σωστός τρόπος να πλένεις τα κοσμήματά σου
vogue.com

“Ο πιο ασφαλής τρόπος να καθαρίσεις τα κοσμήματά σου στο σπίτι είναι με ζεστό νερό και σαπούνι για τα πιάτα”, είπε η Doyle. Για λεκέδες από σαπούνι ή κρέμα χεριών που έχουν στεγνώσει και μείνει πάνω στα items προτείνει να τα αφήσεις για λίγο μέσα σε νερό. Έπειτα, με μια οδοντόβουρτσα να τα τρίψεις, χωρίς να κάνεις πολύ δυνατές κινήσεις. Γενικά, το αντισηπτικό φθείρει υλικά όπως κοράλλια ή μαργαριτάρια. Επιπλέον, δεν είναι ό,τι καλύτερο για πολύτιμους λίθους όπως οπάλια και τυρκουάζ. “Το αλκοόλ στο αντισηπτικό μπορεί να στεγνώσει τους λίθους (σε ένα κόσμημα) και να οδηγήσει σε ζημιές ή ραγίσματα”, ανέφερε η ειδικός

Εκτός αυτού, απέδειξε πως τις περισσότερες φορές, η πιο απλή συμβουλή είναι και η καλύτερη: “Όταν είσαι σε αμφιβολία, είναι πάντα καλύτερο να βγάζεις τα δαχτυλίδια σου πριν πλύνεις τα χέρια σου”. 

featured image: Vogue