Το πιο αγαπημένο makeup look κάθε καλοκαιριού είναι, αναμφίβολα, το ηλιοκαμένο δέρμα. Επειδή όμως, η προστασία της επιδερμίδας από τον ήλιο είναι καίριας σημασίας, καταφεύγουμε στο μακιγιάζ για να πετύχουμε την όψη ηλιοκαμένου δέρματος. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη ότι το πιο πρόσφατο viral makeup trend στο TikTok αφορά αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα.

Όμως, σε αντίθεση με το παρελθόν, το ηλιοκαμένο look του 2022 επιτυγχάνεται με τη βοήθεια του αγαπημένου σου ρουζ.

Πιθανά να το έχεις ήδη δει στα social media αφού έχει ήδη αγαπηθεί και υιοθετηθεί από celebrities όπως η Hailey Bieber και η Bella Hadid. Είναι ένα ιδανικό καλοκαιρινό look αφού φαίνεται απόλυτα φρέσκο και φυσικό ενώ ταιριάζει σε όλες. Επίσης, μπορείς να προσαρμόσεις την ένταση του αποτελέσματος ανάλογα με το αν προτιμάς ένα πιο φυσικό ή πιο έντονο μακιγιάζ. Παράλληλα, το μόνο που χρειάζεσαι για να το πετύχεις είναι το ρουζ σου, οπότε είναι και απλούστατο, ακόμα κι’ αν είσαι αρχάρια.

Η τεχνική
@courtneyhartmakeup Reply to @makeupbyjenlopez team sunburn @maccosmetics #blushtrend #haileybeiber #viralblushtechnique ♬ original sound – Courtney Hart

Όσον αφορά την τεχνική, υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη: τον τόνο του ρουζ και την τοποθέτηση. Είναι καλύτερο να επιλέξεις ζεστούς ρόδινους τόνους που μοιάζουν με το αναψοκοκκινισμένο χρώμα που θα έδινε ο ήλιος στο δέρμα σου.

Έτσι, η απόχρωση εξαρτάται από τον τόνο του δέρματός σου. Επιπλέον, αν θες ένα πιο φυσικό και λαμπερό αποτέλεσμα χρησιμοποίησε ένα κρεμώδες, ελαφρώς διαφανές ρουζ. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμα και το κραγιόν σου αναμειγνύοντας το στην επιδερμίδα σου, για ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Εναλλακτικά, αν θες το μακιγιάζ σου να διαρκέσει περισσότερο, προτίμησε ένα ρουζ σε πούδρα.

Επίσης, μπορείς να εφαρμόσεις λίγο ρουζ σε πούδρα πάνω από ένα κρεμώδες ρουζ για να μεγιστοποιήσεις τη διάρκεια του αποτελέσματος.

Η τοποθέτηση είναι αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει το ηλιοκαμένο ρουζ από άλλα makeup trends. Συγκεκριμένα, αντί να το τοποθετήσεις πάνω στα ζυγωματικά σου, τοποθέτησε το στα σημεία όπου φυσικά κοκκινίζεις απ’ τον ήλιο. Το ηλιοκαμένο look επιτυγχάνεται βάζοντας το ρουζ ψηλά στα μήλα και κατά μήκος της γέφυρας της μύτης.

Μπορείς να το αναμείξεις και ελαφρώς προς τα κάτω για να μιμηθείς ακόμη περισσότερο το αποτέλεσμα του ήλιου.

Με αυτόν τον τρόπο, πετυχαίνεις ένα νεανικό, παιχνιδιάρικο και αβίαστο αποτέλεσμα, ιδανικό για το καλοκαίρι!

MAC – Glow Play Blush – Blush Please

Rare Beauty – Soft Pinch Liquid Blush – Believe