5 τρόποι να οργανώσεις μια μικρή κουζίνα

5 τρόποι να οργανώσεις τη μικρή σου κουζίνα

Μια μικρή κουζίνα είναι cozy και για κάποιο παράξενο λόγο σε προδιαθέτει για πιο νόστιμες συνταγές και γεύσεις. Παρόλα αυτά η οργάνωσή της μπορεί να είναι μια δύσκολη πρόκληση, αφού το μέγεθός της είναι συνώνυμο με τους λίγους χώρους αποθήκευσης. Αν τα τέσσερα ντουλάπια που έχει η δική σου κουζίνα σου δημιουργούν εκνευρισμό, διάβασε παρακάτω τρόπους με τους οποίους μπορείς και να οργανωθείς καλύτερα αλλά και να νιώσεις ΟΚ με το να επενδύσεις σε ένα ακόμα τηγάνι ή μίξερ. Ναι, κάπου θα χωράει στο τέλος της μέρας!

Ράφια

MyDomaine

Ένας απλός τρόπος να δώσεις λίγο χώρο στον εαυτό σου σε μια κουζίνα, είναι να επενδύσεις σε κρεμαστά ράφια. Καταλαβαίνεις πως αυτά δεν είναι τα σημεία που θες να βάλεις βαριά αξεσουάρ μαγειρικής και μίξερς. Μπορείς ωστόσο να διακοσμήσεις σε αυτά τις κούπες και τα ποτήρια σου και να κάνεις χώρο για τα υπόλοιπα στα ντουλάπια που θα αδειάσουν μέσω αυτής της επένδυσης.

Κρεμαστά καλάθια

MyDomaine

Ενδεχομένως να έχεις συνηθίσει τα κρεμαστά καλάθια σε μέρη του σπιτιού όπως το μπάνιο, αλλά αυτό είναι ένα μικρό λαθάκι που κάνεις. Οτιδήποτε μικρό και ελαφρύ τρώει χώρο από τον πάγκο σου μπορεί να τοποθετηθεί σε αυτά. Θα αναπνεύσει ο χώρος και επίσης κάπως έτσι μπορείς και να "κρύψει" τα όχι και τόσο καλαίσθητα items που ήταν εμφανή στην κουζίνα σου ως τώρα.

Δημιούργησε extra χώρο από το μηδέν

Υπάρχουν έξυπνοι τρόποι να δημιουργήσεις λίγες θέσεις παραπάνω στην κουζίνα σου για να τοποθετείς πράγματα. Για παράδειγμα, με την παραπάνω προσθήκη, δε θα χρειάζεται να είναι μοιρασμένα τα μπαχαρικά σου, κάποια στον πάγκο και κάποια στο ντουλάπι.

Πρόσθεσε ένα ακόμα έπιπλο

MyDomaine

Εκείνη η vintage συρταριέρα της γιαγιάς σου, μπορεί να βαφτεί σε ένα έντονο χρώμα και να καταλάβει έναν τοίχο της κουζίνας σου. Μπορεί να γίνει είτε το coffee bar σου ή απλώς ένας έξτρα χώρος αποθήκευσης. Και για τον εξοπλισμό σου αλλά και για τα αναλώσιμα, όπως χαρτοπετσέτες και απορρυπαντικά.

Ή μια βιβλιοθήκη

Ποιος είπε πως οι βιβλιοθήκες έχουν δημιουργηθεί για να φιλοξενούν αποκλειστικά βιβλία; Εδώ πρέπει να γίνεις πρακτική και να χρησιμοποιήσεις μια έξτρα βιβλιοθήκη για όλα τα cool πιάτα, ποτήρια, και μπουκάλια με τα ποτά σου. Απλώς φρόντισε να μπει σε μια γωνία όπου δε θα δυσκολεύει την κίνηση και την άνεση χώρου στην κουζίνα σου.

featured image: The Times
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.