Ποιο είναι άραγε το καλύτερο planner ώστε να οργανώσεις τη ζωή σου; Εξαρτάται από το τι άνθρωπος είσαι και το τι σου ταιριάζει καλύτερα. Η οργάνωση δεν είναι κάτι που οι περισσότεροι έχουμε στη φύση μας. Στην πραγματικότητα, έρευνες έχουν δείξει πώς οργανώνοντάς την παίρνεις μαζί σου και ένα τεράστιο φορτίο με αχρείαστο άγχος. Τι θα έλεγες να σου δίναμε μερικά tips για το πώς να οργανώσεις μία επιτυχημένη ζωή; 

Μην απογοητεύεσαι. Όλοι μας βρεθήκαμε σε αυτήν την κατάσταση και όλοι μας τα καταφέραμε. Ποια είναι λοιπόν τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις; 

Να είσαι ρεαλίστρια 

Ποτέ μην ξυπνήσεις έχοντας μία ατελείωτη λίστα με πράγματα να κάνεις, γιατί δεν θα τα κάνεις ποτέ. 

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις προτεραιότητες. Μπορείς να έχεις προθεσμίες, ανάλογα με το πόσο θα σου πάρει το κάθε τι μέχρι να το ολοκληρώσεις. Χώρισέ τα ανάλογα με αυτά που έχεις να κάνεις σήμερα, αύριο, σε 3 μέρες, κτλ. 

Το καλύτερο ημερήσιο planner έχει να κάνει με το τι τύπος ανθρώπου είσαι. Όπως μαθαίνουμε στο σχολείο, υπάρχει ο οπτικός τύπος, ο ακουστικός, κτλ. Έτσι γίνεται και με την οργάνωση. 

Να είσαι υπεύθυνη

Την πρώτη μέρα της εβδομάδας στη δουλειά, κλείσε το wifi σου και βεβαιώσου ότι έχεις τελειώσει τις δουλειές σου από την προηγούμενη εβδομάδα. Θα νιώσεις απίστευτα χαρά όταν θα δεις τα email σου απαντημένα και το inbox σου να είναι άδειο. Μην πανικοβάλλεσαι ωστόσο όταν βλέπεις καινούργια emails να έρχονται. Κάποιος εκεί έξω αναζητά τη βοήθειά σου. Αυτό είναι θετικό. 

Μπορείς να κρατάς σε λίστα την εξέλιξή σου. Με το να γράφεις τα προβλήματά σου, θα σε βοηθήσει να τα λύνεις. Ειδικά όταν σου συμβούν δεύτερη φορά. 

4 βήματα για να οργανώσεις μια επιτυχημένη ζωή
CGD London/planner

Να είσαι πιο άνετη

Μπορείς να επιλέξεις 1-2 μέρες να είσαι εκτός δουλειάς ώστε να χαλαρώσεις. Διαφορετικά, βρίσκοντας τον ακατάλληλο χώρο όπως ένα καφέ, μία βιβλιοθήκη ή το σπίτι, θα φτιάξεις τη μέρα σου.

Μην ξεχνάς να αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη και να είσαι χαρούμενη για το μέρος που δουλεύεις. Το να κάνεις ένα πρόγραμμα, θα σε βοηθήσει να έχεις τα standards σου ψηλά. 

Να θυμάσαι το άτομο πίσω από τη δουλειά

Πες μπράβο στον εαυτό σου όταν τελειώνεις μία δουλειά ή μία άσκηση και εξοικειώσου με τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από τη δουλειά. Επίσης, μην ξεχνάς να ενυδατώνεσαι. 

Το μόνο που χρειάζεσαι για να κάνεις μία καλή αρχή είναι να κάνεις συχνά διαλείμματα.

Πηγή: careergirldaily.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου

featured image: My Domaine