Υπάρχουν φορές στη ζωή μας που μαθαίνουμε κάτι που πραγματικά μας κάνει να αναρωτιόμαστε πώς ζούσαμε τόσα χρόνια χωρίς αυτήν την πληροφορία. Είναι αυτές οι πληροφορίες που αλλάζουν ριζικά τον τρόπο που σκεφτόμαστε ή τις, μέχρι τότε, συνήθειές μας. Είναι οι πληροφορίες που είναι γνωστές και ως ”life hacks”.

Εάν αγαπάς και εσύ τα ψηλοτάκουνα παπούτσια τότε σίγουρα έχεις βρεθεί στην άβολη θέση να γλιστράς μέσα σε αυτά με αποτέλεσμα και να πονάς αλλά και να κινδυνεύεις να πάθεις κάποιο ατύχημα. Αυτό συμβαίνει κυρίως με τα ψηλοτάκουνα παπούτσια, τις μπαλαρίνες και τα peep toes. Τα παπούτσια δηλαδή που δεν μπορείς συνήθως να βάλεις καλσόν ή κάλτσες.

Και συμβαίνει κάθε φορά που τα φοράς για να σε βγάλουν ασπροπρόσωπη σε ένα interview ή σε ένα επαγγελματικό ραντεβού. Έτσι, αντί να είσαι συγκεντρωμένη εσύ σκέφτεσαι -στην κυριολεξία- το επόμενο βήμα σου, εάν θα γλιστρήσεις ή εάν θα προχωρήσεις και τα παπούτσια σου θα μείνουν πίσω, μη θέλοντας να σε ακολουθήσουν.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NVS (@shoestomper77)

Πώς όμως θα το αποτρέψεις;

Yπάρχει ένα πολύ απλό hack για να αποφύγεις το να ιδρώνουν τα πόδια σου και να αγχώνεσαι σε κάθε έξοδο πως θα γλιστρήσεις. Μπορείς απλά να ψεκάσεις τα πόδια σου με ένα αποσμητικό πριν φορέσεις τα παπούτσια σου. Αυτό θα σε βοηθήσει αφού το αποσμητικό λειτουργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο στα πόδια σου όπως και όταν το χρησιμοποιείς στις μασχάλες σου. Δηλαδή, διατηρεί την υγρασία περιορισμένη. Αυτό σημαίνει ότι οι ένοχοι όπως ο ιδρώτας και η ζεστασιά που συμβάλλουν στο τρίψιμο και το σχηματισμό του ιδρώτα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να εμφανιστούν.

Έχε υπόψη σου πως τα αποσμητικά σε σπρέι φαίνεται να λειτουργούν καλύτερα από τα roll-ons. Αυτό συμβαίνει γιατί τα δεύτερα χρειάζονται παραπάνω χρόνο για να στεγνώσουν και συνήθως η δράση τους εξαφανίζεται πιο γρήγορα. Επίσης όταν φοράς παπούτσια που γνωρίζεις καλά πως τείνουν να γλιστράνε, καλό είναι επαναλαμβάνεις το ψέκασμα με το αποσμητικό άλλη μια φορά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ή και πολλές φορές!

featured photo: @criene