Η ψαλίδα στα μαλλιά είναι μια συνηθισμένη κατάσταση και ταλαιπωρεί πολλές από εμάς.Ένας επαγγελματίας κομμωτής εξήγησε στο ELLE Australia πώς μπορούμε να βάλουμε μια παύση σ’ αυτό το φαινόμενο, ειδικά αυτή την περίοδο που τα κομμωτήρια, είναι ακόμα λίγο δυσεύρετα.

Πώς μπορώ να εμποδίσω την ψαλίδα;

Καταρχάς ας ξεκαθαρίσουμε ότι η λύση για την ψαλίδα είναι το συχνό κούρεμα! Τίποτα δε μπορεί να την σταματήσει ή να επαναφέρει την τρίχα στην κανονική της μορφή. Όλα τα προϊόντα που κυκλοφορούν δρουν για την καταπολέμηση της, σφραγίζοντας την τρίχα ώστε να μη γίνει χειρότερη η κατάσταση.

Σύμφωνα με τον Anthony Nader, υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να προστατέψεις τα μαλλιά σου μέχρι να επισκεφτείς κάποιο κομμωτήριο.

Στέγνωσε τα μαλλιά σου με κρύο αέρα

Αν χρησιμοποιείς πιστολάκι για το στέγνωμα των μαλλιών σου, ο Nader προτείνει να το ρυθμίσεις στον κρύο αέρα, ώστε να μη τα ταλαιπωρήσεις κι άλλο.

«Στέγνωσε τις άκρες των μαλλιών σου με κρύο αέρα και με μια μεγάλη βούρτσα» προσθέτει ο ίδιος. Αυτή η κίνηση είναι για τελικό αποτέλεσμα των μαλλιών και όχι όσο είναι βρεγμένα. Η βούρτσα θα σε βοηθήσει να δώσεις στα μαλλιά σου το σχήμα που θέλεις και να τιθασεύσεις τις άκρες σου.

Χρησιμοποίησε ένα καλό προϊόν σφραγίσματος

Στο εμπόριο μπορείς να βρεις δεκάδες προϊόντα για το σφράγισμα της ψαλίδας. Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει και δώσε στα μαλλιά σου την περιποίηση που χρειάζονται.

Ελάττωσε τη θερμότητα

Η θερμότητα είναι από τους μεγαλύτερους εχθρούς των μαλλιών. Όσο πιο υψηλή θερμοκρασία έχει ένα εργαλείο styling τόσο πιο μεγάλη η ζημιά που προκαλεί.

Με την καραντίνα η θερμότητα στην οποία υπέβαλες τα μαλλιά σου, λογικά μειώθηκε. Προσπάθησε να το διατηρήσεις και τώρα, μιας και έρχεται καλοκαίρι, το οποίο ούτως ή άλλως θα τα «δοκιμάσει».

Τι μπορώ να κάνω στο σπίτι;

Αν συνεχίζεις να είσαι στο σπίτι, ο Anthony Nader συμβουλεύει:

Μη στεγνώνεις τα μαλλιά σου

Αν τα μαλλιά σου είναι νωπά (όχι βρεγμένα), μη τα στεγνώσεις τεχνητά, αλλά άφησε τα να στεγνώσουν φυσικά. Η θερμότητα και η υπερβολική ξηρασία θα κάνουν την ψαλίδα χειρότερη.

Απόφυγε το οξυζενέ

«Αν βάφεις τα μαλλιά σου και το οξυζενέ είναι ένα από τα κύρια συστατικά που χρησιμοποιείς, μπορείς να συμβουλευτείς τον κομμωτή σου ώστε να βρεις ένα προϊόν, το οποίο θα το αντικαταστήσει για να μη γίνουν πιο ξηρά», εξηγεί ο Nader.

Το οξυζενέ σύμφωνα με τον ίδιο ξηραίνει τις άκρες, ειδικά όσο πιο κοντά σ’ αυτές εφαρμόζεται.

Μη λούζεσαι με ζεστό νερό

Οι πολύ ζεστές θερμοκρασίες δεν βοηθούν τα μαλλιά σου. Γύρισε τη βρύση σε πιο κρύο νερό ακόμα και τους πιο κρύους μήνες. Επίσης ο Nader προτείνει το τελευταίο ξέπλυμα των μαλλιών σου, να γίνει με όσο πιο κρύο νερό γίνεται (και αντέχεις).

Το κρύο νερό θα βοηθήσει επίσης στη λάμψη των μαλλιών σου και οι άκρες σου θα μοιάζουν πιο «καθαρές» αντί για ταλαιπωρημένες.

Τι προϊόντα μπορώ να έχω στο σπίτι για να περιποιηθώ την ψαλίδα;

Ποιος είναι ότι τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών είναι μόνο για τους επαγγελματίες; Τα παρακάτω προϊόντα θα σε βοηθήσουν με την ψαλίδα και μπορείς να τα χρησιμοποιείς σπίτι.

  • Ένα καλό conditioning spray που δε χρειάζεται ξέβγαλμα
  • Έναν ορό που σφραγίζει την ψαλίδα
  • Μια μεγάλη βούρτσα μαλλιών (boar bristle brush)
  • Μια microfiber πετσέτα μαλλιών
  • Εργαλεία μαλλιών που έχουν ρύθμιση θερμοκρασίας (για παράδειγμα, σεσουάρ ή ισιωτικό σίδερο)
featured image: L’ange