Εμείς μπορεί να απολαμβάνουμε το καλοκαίρι και τις υψηλότερες θερμοκρασίες, όμως τα τα σκυλιά μας ενδέχεται όλο αυτό να είναι too much. Ευτυχώς, όμως, το να κρατήσει κανείς τον σκύλο του ασφαλή τις ζεστές μέρες δεν είναι κάποιου είδους επιστήμη. Υπάρχουν λίγες συμβουλές που αρκεί να διαβάσει κανείς μια φορά και να τις τηρεί ευλαβικά για πάντα.

Διάβασε τα παρακάτω tips και εν ανάγκη εκτύπωσέ τα και κόλλησέ τα στο ψυγείο. Είναι ο οδηγός σου για να κρατήσεις τον σκύλο σου υγιή και ασφαλή τους θερμούς μήνες του χρόνου

* Αν είσαι από τους κηδεμόνες που παίρνουν τον σκύλο τους παντού μαζί τους, ποτέ μην τον αφήνεις μόνο στο αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα κάτω από τον ήλιο. Ακόμα και δέκα λεπτά μπορεί να αποβούν μοιραία.

* Απόφυγε να τον βγάζεις βόλτες τις ώρες που η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή. Ιδανικά, επίλεξε τις πολύ πρωινές ώρες ή το βράδυ, που η θερμοκρασία πέφτει και η ατμόσφαιρα είναι πιο δροσερή.

* Αν το πεζοδρόμιο είναι πολύ ζεστό (σχεδόν καυτό) για το χέρι σου, τότε είναι και για τις πατούσες του. Πάντα να έχεις νερό μαζί σου στη βόλτα και πρόσβαση στη σκιά.

* Αν ο σκύλος σου εμφανίσει συμπτώματα που μαρτυρούν ότι ζεσταίνεται υπερβολικά, μετάφερέ τον σε ένα δροσερό μέρος, βρέξε τον ελαφρά με νερό (όχι παγωμένο) και πρόσφερέ του και να πιει λίγο επίσης. Επικοινώνησε με τον κτηνίατρό σου για να αξιολογήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

* Το ξέρεις ποια είναι αυτά τα συμπτώματα είναι σημαντικό, για να μπορείς να τα αναγνωρίσεις. Αυξημένοι καρδιακοί παλμοί, υπερβολικό λαχάνιασμα και σιελόρροια, υπνηλία, εξάντληση, εμετός, διάρροια είναι τα σημαντικά που πρέπει να προσέξεις.

Κάπου εδώ νιώθουμε την ανάγκη να επιμείνουμε στο κομμάτι του αυτοκινήτου. Κάποιοι κηδεμόνες θεωρούν πως το να αφήσουν ένα παράθυρο ελαφρώς ανοιχτό, αποκλείει το ενδεχόμενο θερμοπληξίας για το ζώο. Αυτό ΔΕΝ ισχύει. Το να αφήσεις έναν σκύλο μόνο στο αμάξι, κάτω από τον ήλιο, μπορεί να αποβεί μοιραίο. Ακόμα κι αν λείψεις μόλις δέκα λεπτά.

Κράτησε τον τετράποδο φίλο κάτι παραπάνω από ασφαλή και αυτό το καλοκαίρι.

Πληροφορίες: her.ie featured image: Ohh Deer Blog