Η επιδερμίδα σου θέλει καθημερινή περιποίηση και μπορείς να πετύχεις το τέλειο, λαμπερό και ενυδατωμένο αποτέλεσμα στο σπίτι, με απλά βήματα.

Διατήρησε τη ρουτίνα σου

Δεν έχει σημασία αν θα βγεις ή όχι από το σπίτι. Η ρουτίνα σου καλό θα ήταν να διατηρηθεί. Πλύνε το πρόσωπο σου το πρωί, εφάρμοσε την ενυδατική σου, ακόμα και το αντηλιακό σου, αν πρέπει να μετακινηθείς για λίγο ή να βγεις στο μπαλκόνι. Το ίδιο κάνε και το βράδυ, για να απομακρύνεις τους ρύπους της ημέρας.

Είναι καλή ευκαιρία να χρησιμοποιήσεις μάσκες, κρέμες ή ορούς, τα οποία περιέχουν οξέα ή συστατικά, που δεν μπορούσες να χρησιμοποιήσεις στην καθημερινότητά σου.

Φτιάξε μάσκες και scrub με υλικά της κουζίνας σου

Οι σπιτικές μάσκες και τα σπιτικά scrub φτιάχνονται με υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου, αρά τα έξοδά τους είναι ελάχιστα και εσύ αποφασίζεις την ποσότητα που θα φτιάξεις. Μπορείς να δοκιμάσεις για διαφορετικές περιοχές σε σώμα, πρόσωπο αλλά και μαλλιά, ανάλογα με τη διάθεση και τις ανάγκες σου.

Πίνε πολύ νερό και κατανάλωσε φρούτα και λαχανικά

Τώρα που είσαι σπίτι, μην ξεχνάς να πίνεις νερό! Είναι πολύ σημαντικό και το πιο απαραίτητο βήμα για ενυδατωμένη επιδερμίδα. Αν το ξεχνάς, δοκίμασε κάποια εφαρμογή που στο υπενθυμίζει ή τον λογαριασμό ‘reminding you to drink water’ στο Twitter.

Απόφυγε τα βαριά φαγητά και πρόσθεσε στην διατροφή σου φρούτα και λαχανικά, τα οποία πέρα όλων των θρεπτικών τους συστατικών περιέχουν αρκετό νερό και θα σε κρατήσουν ενυδατωμένη.

5 σημαντικοί λόγοι για να πιεις νερό (πέρα από την ενυδάτωση)
enversdudecor.tumblr.com

Χρησιμοποίησε ενυδατικά προϊόντα

Η ενυδάτωση πέρα από τον οργανισμό σου, μπορεί να προέλθει και από προϊόντα του εμπορίου κατάλληλα γι΄αυτό. Ένα συστατικό που παρέχει ενυδάτωση είναι το υαλουρονικό οξύ. Μπορείς να το βρεις είτε σε μορφή ορού μόνο του ή με άλλα συστατικά, είτε σε κρέμες και μάσκες.

Προσοχή! Διάβασε καλά τις οδηγίες κάθε σκευάσματος και πρόσεξε τα συστατικά του, καθώς κάποια δημιουργούν αντιδράσεις αν χρησιμοποιηθούν μαζί. Σε οποιαδήποτε ενόχληση ή αντίδραση της επιδερμίδας σταμάτα τη χρήση του προϊόντος και αν δεις ότι επιμένει, επικοινώνησε με τον/τη δερματολόγο σου.

Απόφυγε το μακιγιάζ

Αν χρειάζεται να εφαρμόζεις makeu για κάποια διαδικτυακά meetings ή ραντεβού, προτίμησε ελαφριά προϊόντα. Μπορείς με ένα κραγιόν, μια μάσκαρα και μια κρέμα με χρώμα να έχεις ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Φυσικά μη ξεχνάς ποτέ το ντεμακιγιάζ.

.

featured image: Byrdie