Πώς να καταλάβεις ότι το αντηλιακό σου έχει λήξει

Πώς να καταλάβεις ότι το αντηλιακό σου έχει λήξει

Είναι το βράδυ πριν από τις διακοπές σου, έχεις σχεδόν τελειώσει να συμμαζεύεις τη βαλίτσα - και εκεί που πας να την κλείσεις ξαφνικά σκέφτεσαι: Αντηλιακό πήρα; Έχεις ένα ντουλάπι στο μπάνιο γεμάτο από περσινά μισο τελειωμένα μπουκάλια που σου φαίνονται οκ - αλλά πώς ξέρεις πως όντως δεν έχουν λήξει;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά...

Αρχικά το αντηλιακό έχει ημερομηνία λήξης όπως όλα τα αξιοσέβαστα προϊόντα περιποίησης. Είναι πολύ σημαντικό να μην αγνοήσεις αυτή τη μικρή ημερομηνία στο πίσω μέρος της συσκευασίας, καθώς οι χημικές ουσίες χάνουν τις ιδιότητες τους και έτσι καταστρέφεται το προστατευτικό τους φίλτρο.

Πώς να καταλάβεις πως έχει λήξει: Τα προειδοποιητικά σημάδια είναι η έντονη μυρωδιά και η υδαρή υφή.  Αν το προϊόν έχει ήδη αυτά τα χαρακτηριστικά από την αρχή τότε πρέπει αμέσως να πεταχτεί.

Πώς να καταλάβεις ότι το αντηλιακό σου έχει λήξει

harpersbazaar.com

Τί θα συμβεί αν χρησιμοποιήσεις ληγμένο αντηλιακό: Η σύντομη εκδοχή; Είναι πολύ πιθανό να καείς καθώς το προστατευτικό φίλτρο του δεν υπάρχει ενώ ακόμη και η ίδια η φόρμουλα θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια αντίδραση στο δέρμα σου.

Εάν ένα αντηλιακό προϊόν έχει αλλοιωθεί είτε λόγω καιρού και ειδικά της ζέστης που επικρατεί τους καλοκαιρινούς μήνες, τότε θεωρητικά υπάρχει ο κίνδυνος χημικής αλλοίωσης των συστατικών. Και τι σημαίνει αυτό; Υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα «αντιδράσεων» με το δέρμα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει εύκολα ερεθισμούς και να μην σε προστατεύει καθόλου από την ηλιακή ακτινοβολία.

Πώς να καταλάβεις ότι το αντηλιακό σου έχει λήξει

harpersbazaar.com

Τώρα που είσαι φουλ ενημερωμένη για τα dos and don'ts των αντηλιακών, θυμήσου πως στην περίπτωση της αμφιβολίας η σίγουρη λύση είναι πάντα ένα νέο μπουκάλι – το δέρμα σου το αξίζει και με το παραπάνω.

Δες επίσης: Summer Outfit Ideas

featured image: cosmopolitan.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.