Ένα από τα φαινομενικά ασήμαντα αλλά στην πραγματικότητα σοβαρά προβλήματα που συναντά κανείς στην εσωτερική διακόσμηση είναι τα καλώδια. Στην εποχή μας οι συσκευές είναι πολλές, ευτυχώς όμως οι περισσότερες είναι ασύρματες. Τι γίνεται όμως με τα φωτιστικά; Είναι πραγματικά πολύ σπάνιο να βρεις εκείνο το υπέροχο πορτατίφ που ταιριάζει απόλυτα στο γραφείο σου χωρίς αυτό να συνοδεύεται με το… καλώδιό του. Έλα όμως που εσύ το γραφείο σου το θες στο κέντρο του δωματίου και όχι στριμωγμένο στον τοίχο. Να ξέρεις πως υπάρχει τρόπος να έχεις και τα δύο χωρίς να δημιουργήσεις έναν ιστό από καλώδια, με ένα σχετικά απλό τρόπο.

Πηγή: viewalongtheway.com
Πηγή: viewalongtheway.com

Για να κάνεις ασύρματο το φωτιστικό σου θα χρειαστείς:

Μπαταρίες 8 ΑΑ (αν είναι επαναφορτιζόμενες, ακόμα καλύτερα)

1 μπαταριοθήκη για μπαταρίες 8 ΑΑ

1 κόφτη καλωδίων

1 κόλληση (υλικό που χρησιμοποιείται στην καλωδιακή συγκόλληση)

1 σύρμα από λαμπάκια led

Αφού συγκεντρώσετε όλα τα εργαλεία και υλικά, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε:

Αρχικά, ανοίξτε τον πάτο του φωτιστικού, ξεβιδώνοντας τις βίδες που το συγκρατούν και αφαιρέστε το πάνω μέρος (το σημείο στο οποίο τοποθετείται η λάμπα). Συνήθως αυτό το δεύτερο γίνεται ξεβιδώνοντας το παξιμάδι (εκείνο το στρογγυλό εργαλείο στο οποίο τοποθετούνται βίδες) που συγκρατεί το επάνω μέρος του φωτιστικού με τον κορμό.

lamp DIY 1

lamp DIY 2

Τώρα αρχίζουν τα λίγο πιο δύσκολα. Βγάλτε το σύρμα με τα λαμπάκια και βρείτε τα δύο καλώδια που βρίσκονται στην άκρη. Κανονικά αυτά θα πρέπει να είναι σε δύο διαφορετικά χρώματα, το ένα μαύρο και το άλλο κόκκινο.

lamp DIY 3

Τώρα βρείτε το σημείο του φωτιστικού στο οποίο κανονικά βιδώνεται η λάμπα. Θα βρείτε δύο μεταλλικά κομμάτια με ένα άνοιγμα στο καθένα. Βάλτε το ένα καλώδιο στο ένα άνοιγμα και το άλλο στο διπλανό με τη βοήθεια της κόλλησης.

Έπειτα, βιδώστε το παξιμάδι πίσω στην θέση του και κόψτε τη σειρά από λαμπάκια στο σημείο που χρειάζεται. Αυτό γίνεται γιατί η σειρά είναι πολύ μακριά και δεν θα χωράει να καλύψει το «καπέλο» του φωτιστικού. Θα υπάρχουν μαρκαρισμένα σημεία πάνω στη γραμμή που θα δείχνουν ότι είναι ασφαλές για να κόψετε.

Τώρα είναι η σειρά να κολλήσετε τα λαμπάκια στο «καπέλο». Η κορδέλα τους συνήθως διαθέτει ένα αυτοκόλλητο που εάν το αφαιρέσετε κάνει την μία πλευρά κολλώδη. Εάν τα λαμπάκια σας δεν έχουν αυτοκόλλητο, βρείτε κάποιον άλλο τρόπο για να τα κολλήσετε.

lamp DIY 4

Αμέσως μετά, πηγαίντε πίσω στον πάτο του φωτιστικού και κόψτε το καλώδιο με τον κόφτη μερικά ώστε να εξέχει μόνο για λίγα εκατοστά. Με το χέρι σας ανοίξτε το στα δύο και, με τη βοήθεια του κόφτη πάλι, βγάλτε έξω τις άκρες του καλωδίου, όπως ακριβώς βλέπετε στην εικόνα.

lamp DIY 5

Τώρα κλιπάρετε ένα κλιπ για μπαταρίες (μπορείτε να το «κλέψετε» από μια παλιά συσκευή σας) στην μπαταριοθήκη σας. Βάλτε μια μπαταρία 8 ΑΑ στην μπαταριοθήκη και ενώστε τα καλώδια με αυτά του φωτιστικού. Ανάβει το φως; Αν όχι, κατ’ αρχάς βεβαιωθείτε ότι ο έχετε ανοίξει τον διακόπτη λειτουργίας του φωτιστικού, αλλιώς μπορεί να πρέπει αν βάλετε τα καλώδια αντίθετα στην μπαταρία. Όταν δείτε ότι όντως βγαίνει φως, βγάλτε την μπαταρία, στρίψτε μεταξύ τους τα καλώδια και ενώστε τα με ταινία.

lamp DIY 6

Έπειτα ξαναενώστε την μπαταρία, κρύψτε τη στο εσωτερικό του πάτου και βιδώστε το καπάκι. Αυτό ήταν, τελειώσατε.