Η υψηλή θερμοκρασία, η μεγάλης διάρκειας έκθεση στον ήλιο και η εφίδρωση δεν είναι σίγουρα καλοί φίλοι του make up. Ήρθε η εποχή που θέλεις να είσαι περιποιημένη και μακιγιαρισμένη αλλά θέλεις να αισθάνεσαι τη σιγουριά ότι το make up δεν θα «λιώσει» με το που θα βγεις από το σπίτι.

Δες παρακάτω τα tips που θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις το makeup σου αψεγάδιαστο ανεξάρτητα ζέστης, υγρασίας και ιδρώτα.

Χρησιμοποίησε στρατηγικά τα προϊόντα skincare

Από τους πιο σημαντικούς λόγους που το foundation σου χάνει την ομοιομορφία του και μοιάζει να δημιουργεί «μπαλώματα» τους καλοκαιρινούς μήνες είναι η ποσότητα και η τοποθέτηση των κρεμικών προϊόντων που βάζεις πριν. Σημεία που έχουν μεγαλύτερη αφυδάτωση θα έχουν την τάση να «καταπίνουν» το foundation σου και στα σημεία που έχεις μεγαλύτερη λιπαρότητα ή ιδρώνεις παραπάνω θα νιώθεις ότι δεν μένει τίποτα σταθερό. Προσπάθησε λοιπόν να βοηθήσεις το δέρμα σου ακριβώς σε αυτό: Βάλε την κρέμα σου στα σημεία που πραγματικά το έχουν ανάγκη και απέφυγε περιοχές που δεν το χρειάζονται, όπως η περιοχή του Τ. Επίσης, απέφυγε να βάζεις την κρέμα ματιών σου κοντά στις βλεφαρίδες σου και πάνω στο κινητό σου βλέφαρο και προτίμησε να την χρησιμοποιήσεις σε μικρή ποσότητα γύρω από το τροχιακό οστό.

Extra tip: Προτίμησε κρεμικά προϊόντα πιο ανάλαφρα, σε μορφή gel. Ιδανικά μην κάνεις layering στις κρέμες σου πριν κάνεις το makeup σου. Θυμήσου: όσο περισσότερα κρεμικά προϊόντα βάζεις, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα αυτά να λιώσουν το makeup σου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Διάλεξε αδιάβροχα προϊόντα και χρησιμοποίησε τα με πολλές χρήσεις

Και δεν αναφέρομαι μόνο στη mascara. Αν χρησιμοποιείς μολύβια ματιών, διάλεξε αδιάβροχα και απέφυγε το kohl που είναι φτιαγμένα για να λιώνουν και να δημιουργούν και το εφέ του smokey. Αντίστοιχα, επίλεξε mascara φρυδιών που και σου βάφουν τα φρύδια και άρα στα σχηματίζουν. Δίνουν αίσθηση πυκνότητας στις τρίχες των φρυδιών σου και άρα μπορεί να μην χρειαστείς να χρησιμοποιήσεις καν μολύβι. Γενικά όμως, think outside the box! Για παράδειγμα, τα liquid matte κραγιόν σου κάνουν καταπληκτικά ρουζ αλλά και σκιές ματιών και μένουν πραγματικά αναλλοίωτα όλη την ημέρα. Επίσης, κρεμώδης σκιές ματιών σε καφέ χρώμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως bronzer και έχουν τεράστια διάρκεια και δεν μεταφέρονται. (πχ groundwork paint pot, MAC)

Less is more, ειδικά το καλοκαίρι που θέλεις να φαίνεσαι φυσική και φρέσκια

Όσο περισσότερο μαυρίζεις, τόσο λιγότερη ανάγκη έχεις από μεγάλη κάλυψη στο makeup σου. Εάν δεν χρειάζεται να φορέσεις ένα foundation, απλά μην το φοράς! Σκέψου ότι συνήθως αισθανόμαστε ότι χρειαζόμαστε μεγαλύτερη καλυπτικότητα σε περιοχές όπως κάτω από τα μάτια, γύρω από τη μύτη που ίσως κάνουμε περισσότερες δυσχρωμίες και ίσως τοπικά σε μικρά σημεία του προσώπου που μπορεί να έχουμε κάποιο σπυράκι ή ατέλεια. Το concealer μπορεί να γίνει ο καλύτερός σου φίλος, και μπορεί να αντικαταστήσει το foundation σου. Σιγουρέψου ότι θα το πάρεις σε χρωματικό τόνο κοντά στην επιδερμίδα σου, και μπλένταρέ το στο κέντρο του προσώπου σου.

Extra tip: Χρησιμοποίησε φουντωτά πινέλα που σε βοηθούν στο blending των προϊόντων σου και απέφυγε sponges και heavy baking τους καλοκαιρινούς μήνες. Και φυσικά, όχι makeup σε θάλασσες και ακτές! Είσαι πανέμορφη ακριβώς επειδή φαίνεσαι φρέσκια!