Τα σγουρά μαλλιά δεν είναι πάντα εύκολο σε ότι αφορά το κομμάτι του styling, παρόλο που είναι πανέμορφα, σε όλα τα μήκη τους. Δες λοιπόν πώς μπορείς να φροντίσεις τα σγουρά μαλλιά σου και να φαίνονται καταπληκτικά σε κάθε στάδιο:

Αξεσουάρ

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχεις για τα σγουρά μαλλιά, είναι αξεσουάρ μαλλιών. Οι  φαρδιές κορδέλες, τα χαριτωμένα μαντίλια γα το κεφάλι και οι μεγάλες στέκες πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας σου. Θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις τα μαλλιά μακριά από τα μάτια σου, καθώς και να τα διαχειριστείς καλύτερα.

Όταν πρέπει να φορέσεις ένα καπέλο, φρόντισε να χρησιμοποιήσεις ένα που έχει σατέν επένδυση. Το ίδιο ισχύει και για τα μαντίλια. Ο κύριος στόχος σου είναι να μειώσεις την τριβή για τις μπούκλες και το σατέν είναι το καλύτερο υλικό για αυτό. Εάν είναι δυνατόν, θα πρέπει επίσης να επενδύσεις σε σατέν μαξιλαροθήκες (καλές και για το πρόσωπο επίσης). Αν και αυτό δεν θα σε βοηθήσει ακριβώς στο styling των μαλλιών σου, θα κάνει τις μπούκλες πιο υγιείς και επομένως πιο εύκολο να διαχειριστούν.

Προϊόντα styling

Τα προϊόντα styling είναι απαραίτητα στα σγουρά μαλλιά, όσο κι αν καταφέρνεις να τα «συμμαζεύεις» με τα αξεσουάρ. Τουλάχιστον, θα πρέπει να έχεις ένα styling gel, λακ μαλλιών και κάποιο είδος προϊόντος αναδιάρθρωσης.

Θα πρέπει να χρησιμοποιείς τα πρώτα δύο για να κρατήσεις τις μπούκλες σου που μακραίνουν σε κάποιο λογικό style. Ωστόσο, το προϊόν αναδιάρθρωσης χρειάζεται για να τα αναζωογονήσει και να καταπολεμήσει το φριζάρισμα που μπορεί να γίνει εξαιρετικά ενοχλητικό σε αυτό το στάδιο.

Πλεξούδες, οι νέες σου «φίλες»

Οι πλεξούδες είναι ένας ωραίος τρόπος styling για σγουρά μαλλιά. Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι να τις πετύχεις ανάλογα με τα skills σου και το στιλ που θέλεις.

Λάβε υπόψη ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα προαναφερθέντα προϊόντα αναδιάρθρωσης πριν από το πλέξιμο για να βεβαιωθείς ότι οι πλεξούδες παραμένουν στη θέση τους και δεν πετάγονται φύτρες παντού.

Αυτό το χτένισμα είναι επίσης ιδανικό για υγρό καιρό, επειδή βοηθά στην καλή διατήρηση των σγουρών μαλλιών. Οι κοντές μπούκλες θα είναι αρκετά ακατάστατες τις βροχερές μέρες και ανάλογα με τη δομή των μαλλιών σου, μπορεί να είναι εντελώς αδύνατο να τις διαχειριστείς, ακόμη και όταν χρησιμοποιείς προϊόντα styling.

Μην παραλείπεις το τριμάρισμα των άκρων

Είναι ζωτικής σημασίας να τριμάρεις τα σγουρά μαλλιά τακτικά όταν μεγαλώνουν. Αυτό μπορεί να φαίνεται αντιπαραγωγικό επειδή θα κόβεις ένα μέρος των μαλλιών σου, ωστόσο, αυτό θα σου επιτρέψει να δώσεις στις μπούκλες σου ένα λογικό σχήμα.

Μη ξεχνάς ότι οι τακτικές περιποιήσεις βοηθούν στη διατήρηση της υγείας των μαλλιών. Εάν μεγαλώνεις τα μαλλιά σου επειδή έχουν υποστεί ζημιά λόγω υπερβολικής επεξεργασίας, το τριμάρισμα θα αφαιρέσει τις σπασμένες άκρες και θα έχεις τις γεμάτες μπούκλες που φαντάζεσαι.

Ποτέ μην προσπαθήσεις να το κάνεις μόνη σου όμως. Στην πραγματικότητα, πρέπει να βεβαιωθείς ότι ο κομμωτής που επισκέπτεσαι έχει εμπειρία στην αντιμετώπιση των σγουρών μαλλιών. Ένα κακό κούρεμα σε αυτό το στάδιο μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στα σχέδιά σου, επειδή δεν θα τους επιτρέψει να μεγαλώσουν όπως θα έπρεπε. Επομένως, ίσως χρειαστεί να τα κόψεις ξανά και να ξεκινήσεις από την αρχή τη διαδικασία, για να τα μακρύνεις.

Θα πρέπει να αναζητήσεις διάφορες συμβουλές για τη φροντίδα των σγουρών μαλλιών, όταν θελήσεις να τα μακρύνεις, επειδή αυτός ο τύπος μαλλιών απαιτεί μια ειδική προσέγγιση. Το ζήτημα είναι ότι τα σγουρά μαλλιά έχουν εξαιρετικά ευέλικτη υφή, έτσι κάτι που λειτουργεί για κάποιον άλλο μπορεί να μην λειτουργεί για εσένα. Γι΄αυτό πρέπει να αναζητάς συνεχώς νέες ιδέες και συμβουλές για να δοκιμάζεις. Τελικά, θα μπορέσεις να αναπτύξεις μια προσωπική ρουτίνα περιποίησης μαλλιών που θα κάνει τις μπούκλες σου τέλειες.