Τα καλσόν δεν είναι μόνο ένα κομμάτι ρούχου, είναι στην πραγματικότητα αξεσουάρ. Για να μην αναφέρω πως ειδικά το χειμώνα, αν επιλέξεις το σωστό καλσόν μπορεί να σε κρατήσει ζεστή για ώρες. Αν μάλιστα επιλέξεις κι ένα με λίγο πιο φαρδύ λάστιχο στη μέση είναι και πάρα πολύ άνετο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το σωστό καλσόν με το σωστό ρούχο, δημιουργούν ένα statement outfit.

Τι είναι τα deniers;

Τα deniers είναι μια παλιά μέτρηση και αναφέρεται στα γραμμάρια υφάσματος ανά 9000 μέτρα. Αυτό όμως που αρκεί να θυμάσαι είναι ότι όσο μικρότερος ο αριθμός των deniers τόσο πιο λεπτό είναι το ύφασμα.

Ακόμη, όσο πιο λεπτό είναι το ύφασμα, τόσο πιο διαφανές, λιγότερο ζεστό και ανθεκτικό είναι.

Τα καλσόν που είναι λιγότερο από 20 deniers είναι εξαιρετικά εύθραυστα. Είναι αυτό το καλσόν που θα φορέσεις με ένα εντυπωσιακό φόρεμα και θα μακρύνει τα πόδια σου κατά μερικά…χιλιόμετρα. Δεν είναι σίγουρα όμως κατάλληλο για κάθε μέρα αφού φθείρεται πολύ εύκολα.

Μέχρι τα 40 deniers, τα καλσόν είναι αρκετά διαφανή και δημιουργούν ένα ωραίο ελαφρύ εφέ στα πόδια. Από 50 deniers και πάνω τα καλσόν θεωρούνται αδιαφανή.

Διάφανο μαύρο καλσόν

Είναι το μικρό μαύρο φόρεμα των καλσόν! Συνδυάζεται με οποιαδήποτε απόχρωση σκουρόχρωμου ρούχου.

Tip: Αν προτιμήσεις ένα ρούχο σε πιο ζεστές και φθινοπωρινές αποχρώσεις, προσπάθησε να αντικαταστήσεις το σκούρο καφέ καλσόν με ένα με πιο απαλές (πιο καραμελέ) αποχρώσεις.

Kαλσόν με fun prints

Με το πουά δεν εννοώ απαραίτητα μικρές τελείες, αλλά οποιαδήποτε στάμπα πάνω σε καλσόν. Αστέρια, καρδιές, Chanel CC, λογότυπα.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Gulyaeva (@gulyaevam)

Μαύρο opaque (αδιαφανές) καλσόν

Ο τέλειος σύμμαχος για όσες κρυώνουν ή δεν θέλουν να φορέσουν κοντό σε μήκος ρούχο. Είναι ζεστό, άνετο και κλασσικό.

Tip: Το opaque καλσόν που μπορεί να φορέσεις με ένα ρούχο midi μπορεί να κάνει όλο το ντύσιμο να φαίνεται πιο κομψό.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giovanna (@colors_renaissance)

Χρωματιστά καλσόν

Είναι σίγουρα για πιο τολμηρές επιλογές αλλά έχεις και τόσες πολλές επιλογές! Εάν τα χρώματα δεν είναι πολύ έντονα και το καλσόν δεν είναι αδιαφανές είναι πιο εύκολο να το συνδυάσεις με το ντύσιμο.

Μπορείς είτε να κάνεις αντίθεση φορώντας το χρωματιστό καλσόν με ένα μονοχρωματικό σύνολο, ή ακόμα και να κάνεις mix and match.

Διχτυωτό καλσόν

Αναμφίβολα μία από τις πιο sexy επιλογές που μπορείς να κάνεις. Να θυμάσαι πως όσο πιο μικρό το σχέδιο του διχτυού τόσο πιο κομψό και elegant φαίνεται.

Πώς να φορέσεις το καλσόν χωρίς να το σκίσεις;

Δεν χρειάζεται να κάνεις διαλογισμό ή κάποια προσευχή πριν φορέσεις το καλσόν σου. Μόνο να το θέλεις!

Η διαδικασία θέλει απαλό χέρι και τρυφερότητα. Κάνε το όπως σου έλεγε η μαμά σου όταν ήσουν μικρή. Φρόντισε να μην έχεις κάποια περίεργη άκρη στα νύχια σου, παρανυχίδα ή κάποιο δαχτυλίδι, κάνε γροθιά το χέρι σου και πέρασε το μέσα στο κάθε πόδι μέχρι να φτάσεις στις μύτες των ποδιών. Πέρασε τα δάχτυλα και μετά ξετύλιξέ το απαλά από την άκρη των ποδιών σου μέχρι τους γοφούς σου.