Λατρεύουμε τα λουλούδια στα μαλλιά όπως τα βλέπουμε σε τέλεια looks στο instagram και το pinterest, και τώρα την Άνοιξη που η φύση θα ανθίσει, η επιθυμία μας να γίνουμε κι εμείς flower girls, θα μεγαλώνει. Όμως υιοθετώντας κάτι τόσο εξεζητημένο στο καθημερινό στυλ μας, κινδυνεύουμε να δείχνουμε ονειροπαρμένες ή εκτός τόπου και χρόνου. Ωστόσο στο Savoir Ville αποδεχόμαστε ακόμα και τις πιο δύσκολες προκλήσεις σαν αυτή! Γι’ αυτό παρακάτω σου δίνουμε τις δικές μας προτάσεις για να καταφέρεις να συνδυάσεις flower hair και urban lifestyle.

Στη σχολή:

flowerschool4

Οι πειραματισμοί και το free spirit είναι αναπόσπαστα χαρακτηριστικά της φοιτητικής και σπουδαστικής ζωής. Τα ελαστικά flower bands καθώς και οι φλοράλ κορδέλες/crochet wreaths που θα βρεις σε καταστήματα ένδυσης και αξεσουάρ, είναι ό,τι χρειάζεσαι για να αναδείξεις το boho στυλ σου και να κάνεις τη διαφορά σε σύγκριση με τα συνηθισμένα φλοράλ κοκαλάκια.

Στη δουλειά:

flowerwork2

Μια μέρα που θα έχεις περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σου και την ανάλογη διάθεση, φτιάξε έναν κότσο ή μια πλεξούδα σε σχήμα λουλουδιού. Είναι ένας ασφαλής τρόπος να ενσωματώσεις το φλοράλ στοιχείο χωρίς να είσαι δακτυλοδεικτούμενη όπως θα συνέβαινε π.χ. με ένα ενδεχομένως κιτς πλαστικό κλάμερ σε σχήμα λουλουδιού ή με άλλα παιδιάστικα κοκαλάκια. Φυσικά θα πρέπει μια άλλη μέρα να έχεις βρει οδηγίες στο ίντερνετ και να έχεις δοκιμάσει αυτό το hairstyle για να ξέρεις μετά πώς να το φτιάχνεις σχετικά γρήγορα. Ο πιο συνήθης τρόπος για να το πετύχεις, είναι να τυλίξεις μία ή περισσότερες πλεξούδες σπειροειδώς. Αν η δουλειά σου δεν έχει αυστηρούς στυλιστικούς κανόνες, μπορείς ακόμα και να στερεώσεις ένα απλό αληθινό λουλούδι, όπως μια μαργαρίτα, στο πίσω μέρος του κεφαλιού, κρατώντας το ενδυματολογικό στυλ σου όσο πιο απλό γίνεται.

Στην έξοδο/στη συναυλία/στο ραντεβού:

flowerout4

Εδώ σε παίρνει να διαλέξεις μεγαλύτερα λουλούδια, είτε αληθινά είτε ψεύτικα. Στην υπαίθρια συναυλία και στα ανοιξιάτικα μουσικά φεστιβάλ στην Ευρώπη, μπορείς να γίνεις ελεύθερα το hippie flower girl. Στη βραδινή σου έξοδο ή στο ραντεβού, καλό θα είναι να περιοριστείς σε ένα λουλούδι κάθε φορά.

Στη βόλτα/στα ψώνια/στον καφέ:

flowerstreet6

Μέσα στην πόλη, το “κλειδί” ενός σωστού flower hairstyle, είναι η ισορροπία και η αρμονία. Προσπάθησε τα λουλούδια ή φλοράλ αξεσουάρ μαλλιών που θα επιλέξεις, να έχουν συνάφεια με το υπόλοιπο look σε στυλ ή σε χρώμα, και να μην ξεχωρίζουν με τρόπο που τραβά όλη την προσοχή σε αυτά. Αναζήτησε φλοράλ στέκες για “safe” αποτέλεσμα.

Στο σπίτι:

flowerhome8

Τα λουλούδια μας κάνουν να νιώθουμε υπέροχα, γι’ αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην τα προσθέτουμε στο hairstyle μας ακόμα και μέσα στο σπίτι, όταν προκύπτει ευκαιρία: Όταν το date night είναι στο σπίτι, όταν έχουμε ένα θεματικό πάρτυ, όταν απολαμβάνουμε στιγμές χαράς με το μωράκι μας, όταν κάνουμε photo therapy στο instagram.