Υπήρχε μια εποχή που ένα κασκόλ χρησιμοποιούνταν μόνο για πρακτικούς λόγους. Ήταν εκείνο το αξεσουάρ, το οποίο θα τύλιγες τις κρύες μέρες του χειμώνα γύρω από το λαιμό σου για να κρατηθείς ζεστή.

Ωστόσο το κασκόλ, έχει αποδείξει πως είναι πολλά παραπάνω από ένα χειμωνιάτικο item και πλέον τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες το  χρησιμοποιούν για να προσθέσουν γοητεία στα ντυσίματά τους.

Το κασκόλ μπορεί να φορεθεί με πολλούς τρόπους. Όπου κι αν πας ή ό,τι κι αν φορέσεις θα βρεις σίγουρα το κασκόλ που θα συμπληρώνει τέλεια το ντύσιμό σου. Αρκεί μόνο να ξέρεις πως θα το φορέσεις για να το μεταμορφώσεις σε fashion statement.

Απλός κόμπος

Δίπλωσε το κασκόλ στη μέση ώστε να έχεις μια θηλιά στη μία άκρη. Τοποθέτησέ το γύρω από τον λαιμό σου και τράβηξε τις άκρες μέσα από τη θηλιά.

Το Pretzel

Δίπλωσε το κασκόλ στη μέση και τοποθέτησέ το γύρω από τον λαιμό σου, με τη θηλιά στη μία πλευρά. Τράβηξε το ένα άκρο μέσα από τη θηλιά. Πάρε το άλλο άκρο και τοποθέτησε το στην πάνω από τη θηλιά τραβώντας από την αντίθετη πλευρά.

Το infinity scarf

Πέρασε το κασκόλ γύρω από τον λαιμό σου και δέσε τις γωνίες του μεταξύ τους δημιουργώντας μία θηλιά. Τοποθέτησέ το γύρω από το λαιμό σου για να δημιουργήσεις το εφέ του infinity scarf.

Το preppy δέσιμο στον λαιμό

Πέρασε το κασκόλ γύρω από το λαιμό σου έτσι ώστε η μία άκρη να είναι πιο μακριά από την άλλη. Τύλιξε το μακρύ άκρο δύο φορές γύρω από το λαιμό σου. Τέλος κάνε έναν χαλαρό κόμπο με τις άκρες.

Ο αριστοκρατικός κόμπος

Δίπλωσε το κασκόλ σε ένα τρίγωνο. Δίπλωσε το μεσαίο τμήμα άλλες δύο φορές, ώστε να καταλήξεις με ένα στενόμακρο σχήμα. Τοποθέτησε το κασκόλ γύρω από τον λαιμό σου. Δέσε έναν κόμπο στο ένα άκρο και μετά τράβηξε το άλλο άκρο μέσα από αυτόν τον κόμπο. Προσάρμοσε τον κόμπο στο ύψος που θέλεις.

Το καλό με τα κασκόλ είναι πως πρόκειται για ευέλικτα κομμάτια, που ποτέ δεν είναι εκτός μόδας. Επένδυσε σε basic χρώματα που θα ταιριάξουν με κάθε σύνολο, αλλά και μερικά με έντονα μοτίβα και χρώματα για να ολοκληρώσεις τα outfit που θέλεις να ξεχωρίσουν.