Αν έχεις τολμήσει πολλές φορές να βγεις με ανθρώπους που ίσως να μην ξέρεις πολύ καλά τότε σίγουρα θα έχεις μάθεις τις χρυσές κινήσεις για να εξαφανιστείς από ένα ραντεβού που δεν παίρνει την επιθυμητή τροπή. Αν πάλι δεν είσαι τόσο εξοικειωμένη ή δυσκολεύεσαι να εκφράσεις τα συναισθήματα σου τότε θα βρεις χρήσιμες τις συμβουλές μας για το πώς μπορείς να φύγεις από ένα άσχημο ραντεβού. Εννοείται πως δεν είναι πάντα εύκολο. Ειδικά στις περιπτώσεις που ο άλλος έχει την εντύπωση πως περνάς υπέροχα. Ναι, τότε τα πράγματα περιπλέκονται.

Παρακάτω θα βρεις τα tips & tricks για να τελειώσεις ένα κακό ραντεβού όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Να είσαι ο εαυτός σου

Σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσεις να κρύψεις στοιχεία του χαρακτήρα σου προκειμένου να μην στεναχωρήσεις κάποιον που επί της ουσίας δεν σου αρέσει. Προφανώς δεν χρειάζεται να γίνεις αγενής (στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις) αλλά δεν θα κερδίσεις και κάτι με το να είσαι καλή, ευγενική και να μη μιλάς. Να εκφράζεσαι ελεύθερα και να λες τα πράγματα όπως είναι. Αυτή άλλωστε είναι μία καλή τεχνική και για τα ραντεβού που πηγαίνουν τέλεια.

Να λες όχι

Μη συμφωνείς εάν δεν θέλεις. Από το πιο απλό, όπως για παράδειγμα να συνεχίσετε τη βραδιά σας για ποτό μέχρι το πιο σύνθετο, όπως το να σε καλέσει να πας σπίτι του, αν δεν θέλεις, δεν θέλεις. Τελεία. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να ξέρουμε και να μπορούμε να κάνουμε σε όλα τα κομμάτια της ζωής μας. Δεν υπάρχει λόγος να πιεζόμαστε. Δεν υπάρχει λόγος να υποβάλλουμε τον εαυτό μας υπό τρελή πίεση για να ευχαριστήσουμε κάποιον άλλον. Γι’ αυτό πρέπει να μάθεις να λες όχι όταν το θέλεις, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Να επιλέγεις καταστάσεις και μέρη όπου νιώθεις ασφάλεια

Είναι σίγουρα πιο εύκολο να μπορέσεις να βρεις μία δικαιολογία και να φύγεις από ένα ραντεβού αν είσαι καλά προετοιμασμένη. Γι’ αυτό είναι καλό να επιλέγεις να πηγαίνετε σε μέρη και περιοχές που ξέρεις. Επίσης, να έχεις ενημερώσει τις φίλες σου για το πού θα είσαι και να είναι standby σε περίπτωση που θελήσεις να φύγεις σαν τον άνεμο.

featured image: Odyssey