Ξυπνάς το πρωί και το πρώτο που κάνεις είναι να ελέγξεις τα social media. Νιώθεις πως μόλις ξεκίνησε μια μέρα σαν όλες τις άλλες, όπου θα πρέπει να σηκωθείς από το κρεβάτι και να ετοιμαστείς για την δουλειά. Και μόλις το παίρνεις απόφαση να σηκωθείς, αντικρίζεις στον καθρέφτη του μπάνιου τα μαλλιά σου. Και καταλαβαίνεις πως μάλλον δεν θα είναι μια Δευτέρα όπως όλες οι άλλες. Και επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, βλέποντας τα μαλλιά σου καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μια μέρα που αυτά θα σε παιδέψουν αρκετά.

Για καλή σου τύχη όμως, υπάρχουν μερικοί κανόνες που αν τους ακολουθήσεις, θα σε βοηθήσουν να ξυπνάς κάθε μέρα με τα τέλεια μαλλιά που ονειρεύεσαι.

Πως να εχεις τελεια μαλλια καθε μερα

1ο κανόνας

Μην ξεχνάς πως το σαμπουαν το τοποθετούμε στην κορυφή της κεφαλής και κάνουμε ένα απαλό μασαζ. Από την άλλη το conditioner πρέπει να τοποθετείται στις άκρες και μόνο εκεί. Το αντίστροφο θα φέρει ανεπιθύμητα αποτελέσματα, όπως λιπαρή ρίζα και άγριες άκρες.

2ο κανόνας

Αρκετές από εμάς, στεγνώνουμε τα μαλλιά μας με πιστολάκι επειδή τις περισσότερες φορές δεν προλαβαίνουμε να τα αφήσουμε να στεγνώσουν φυσικά. Τις φορές όμως που έχουμε χρόνο στην διάθεσή μας, καλό θα ήταν να τα στεγνώσουμε ταμποναριστά με μια πετσέτα, τρίβωντάς τα κατά μήκος και όχι να κάτσουμε με την πετσέτα στα για 3 ώρες. Η πετσέτα στα μαλλιά για αρκετή ώρα, τα φρυζάρει, κρατάει την υγρασία σε αυτά και έτσι δεν στεγνώνουν όπως θα έπρεπε ενώ ενδέχεται μετά από λίγο να “πετάνε” αρκετά και να μην στρώνουν.

3ο κανόνας

Μάθε τι ακριβώς χρειάζονται τα μαλλιά σου. Μίλησε με την κομμώτρια σου να σου εξηγήσει λεπτομερώς την ανάγκη που έχει η τρίχα σου, σε προϊόντα. Για παράδειγμα, πρέπει να ξέρεις αν τα μαλλιά σου είναι από την φύση τους λιπαρά ή ξηρά, για να κατευθυνθείς προς τα σωστά προϊόντα.

4ος κανόνας

Κάνε κατά καιρούς τις σωστές αλλάγες στα μαλλιά σου. Αν για παράδειγμα, τα βλέπεις ταλαιρωπημένα αυτό σημαίνει πως χρειάζεται να τα κόψεις λίγο ώστε να δυναμώσουν. Πρέπει να καταλάβεις πως και τα μαλλιά έχουν ανάγκες και πως πρέπει να τα προστατεύουμε από τυχόν κινδύνους.

5ος κανόνας

Χρησιμοποιήσε τις σωστές βούρτες και χτένες. Οι βούρτες με φυσική τρίχα είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι. Σκέψου μόνο ότι χρησιμοποιούνται από το 1800! Οι τρίχες της βούρτσας ρυθμίζουν φυσικά τα μαλλιά ενώ τονώνουν το τριχωτό της κεφαλής. Συγκεκριμένα άμα έχεις σγουρά μαλλιά είναι ό,τι πρέπει για σένα.