Το πορτοκαλί συχνά δεν είναι στις προτιμήσεις των περισσότερων γυναικών όταν επιλέγουν το makeup που θα τις συνοδεύσει. Ίσως επειδή, δεν γνωρίζουν δύο εκπληκτικά facts για αυτή την απόχρωση.

Αυτή απόχρωση αφενός, μπορεί να φωτίσει ένα πρόσωπο, δίνοντας φυσικότητα, φρεσκάδα και λάμψη. Αφετέρου, πρόκειται για ένα shade που μπορεί εύκολα να καμουφλάρει ατέλειες στην επιδερμίδα. Αυτό γιατί θερμαίνει τους τόνους, κάνοντας τους μαύρους κύκλους και τις κοκκινίλες πιο διακριτικούς. Μπορεί οι neon τόνοι του να είναι ανάμεσα στις to-try λίστες σου, αλλά η κλασική απόχρωση δεν αποτελεί πείραμα. Μπορείς να το επιλέγεις καθημερινά, χωρίς να σου επιφυλάσσει κανένα ρίσκο

Αν αποφάσισες αυτή την άνοιξη να του δώσεις μια ευκαιρία να μπει στη makeup παλέτα σου, διάβασε παρακάτω όλες τις συμβουλές που χρειάζεσαι.

Όλα τα tips που χρειάζεσαι για να εντάξεις το πορτοκαλί στο καθημερινό σου makeup
makeup.com

Διάλεξε δύο και μόνο δύο

Συνδυάζοντας πορτοκαλί κραγιόν με αντίστοιχου χρώματος ρουζ, αυτό που θα πάρεις είναι ένα σύγχρονο monochromatic look. Αν χρειάζεσαι κάποια παραδείγματα, η συγκεκριμένη απόχρωση κραγιόν συνδυάζεται τέλεια με ένα ρουζ σε κοραλί τόνους.

Κάνε τo mix με σοφία

Όταν συνδυάσεις το πορτοκαλί με άλλες αποχρώσεις, επίλεξε θερμά χρώματα όπως το μπρονζέ, το χρυσό, το καφέ, το πράσινο, και το nude. Αυτά θα συμπληρώσουν εξαιρετικά τα κλασικά shades του πορτοκαλί.

Εξαίρεση: Αν φοράς κραγιόν σε μια ψυχρή orange απόχρωση (δηλαδή, με πολύ μπλε μέσα), δώσε μια ευκαιρία στον συνδυασμό του με μπλε και μοβ.

Βρες αυτό που σε κολακεύει

Το πορτοκαλί κολακεύει σχεδόν όλες τις επιδερμίδες. Έτσι δεν είναι τόσο SOS το να βρεις την ιδανική απόχρωση. Ωστόσο, για να ξέρεις ποια είναι η πιο κατάλληλη για εσένα, ακολούθησε τους ίδιους κανόνες που ισχύουν για το κόκκινο. Τι σημαίνει αυτό; Οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες χρειάζονται μπλε-πορτοκαλί τόνους. Οι medium τόνοι, το κλασικό και οι πιο σκούροι κόκκινο-πορτοκαλί.

featured image: Byrdie